Poznati

Život i zaostavština čuvenog putopisca Entonija Bordejna uskoro u bioskopima

Komentari

Autor: Euronews Srbija / S. R.

04/06/2021

-

11:05

Život i zaostavština čuvenog putopisca Entonija Bordejna uskoro u bioskopima
Život i zaostavština čuvenog putopisca Entonija Bordejna uskoro u bioskopima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dokumentarac o životu Entonija Bordejna, tragično preminulog televizijskog autora i kuvara, po nazivu "Roadrunner", imaće svetsku premijeru 16. jula, a produkcijska kuća "Fokus Fičrs" objavila je i prvi trejler za ovaj film.

"Roadrunner" prati Bordejnov put do slave, nakon što je 1999. napisao esej za magazin Njujorker pod nazivom "Nemojte da jedete pre nego što pročitate ovo".

Pored profesionalnog života, dokumentarac zaviruje u privatnu sferu i njegov odnos sa bivšom suprugom Otavijom Busijom Bordejn, sa kojom slavni putopisac ima ćerku Arijanu.

Oskarovac Morgan Nevil, koji potpisuje režiju, poznat je kao producent dokumentarca o životu Freda Rodžersa "Won’t You Be My Neighbor?" i "20 Feet From Stardom".

Popularnost Entonija Bordejna poticala je od njegove skromnosti, pronicljivosti i poštovanja prema ljudima i mestima koje je posećivao tokom svoje karijere.

Bio je "nestašni dečko" sveta kulinarstva i iskreno je pričao o svojim odnosima sa vrhunskim šefovima kuhinja, kao i o svojim problemima sa depresijom i narkomanijom.

Posle čuvenog eseja u Njujorkeru i knjige "Poverljivo iz kuhinje", postao je voditelj emisije "Bez rezervacije" na Travel kanalu, a onda i "Parts Unknown" na CNN.

Bordejn je oduzeo sebi život u 61. godini tokom snimanja jedne od epizoda "Parts Unknown" 2018.

Komentari (0)

Magazin