Aktuelno iz kulture

Benedikt Kamberbač dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih: Govor posvetio preminuloj sestri i narodu Ukrajine

Komentari

Autor: Variety

01/03/2022

-

13:36

Benedikt Kamberbač dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih: Govor posvetio preminuloj sestri i narodu Ukrajine
Tanjug AP/Richard Shotwell/Invision/AP - Copyright Tanjug AP/Richard Shotwell/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Benedikt Kamberbač dobio je svoju zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih i održao dirljiv govor u kom je odao počast svojoj sestri Trejsi Pikok, koja je umrla od karcinoma prošle godine.

"Želim da pomenem moju sestru koju smo izgubili prošle godine. Volela bi ovo. Bila je neverovatno odana, puna podrške i volela je sjaj, glamur i neobičnost. Verovatno bi se bez prestanka smejala i verovatno plakala", rekao je Kamberbač, koji je nedavno nominovan za Oskara najbolju mušku ulogu.

"Nadam se da negde gore, gde sijaju prave zvezde, gledaš ovaj trenutak. Siguran sam da gledaš. Mnogo nam nedostaješ, ostaješ tako divna i dobra osoba koju smo imali u svojim životima", dodao je glumac.

Tanjug AP/Richard Shotwell/Invision/AP

 

On je iskoristio priliku i da pruži podršku narodu u ratom zahvaćenoj Ukrajini, piše Variety.

"Ne mogu danas da govorim o ovom divnom trenutku u mom životu, na ovoj neverovatnoj platformi, a da se ne dotaknem očiglednog, onog što se dešava u Ukrajini i da pokažem svoju podršku narodu Ukrajine, moju podršku narodu u Rusiji koji se suprotstavlja kleptokratiji i idiotluku njihovih vladara i koji pokušavaju da zaustave ovo zverstvo. Ali svi mi treba da uradimo više od misli i molitava. 

Moramo da delamo,da odemo na sajtove ambasada, da vidimo šta možemo da učinimo kao građani sveta, građani Evrope i ljudi koji žele bolje mesto i bolji ishod ovog užasnog trenutka za ljude sa decom, sa porodicama koje se bore da prežive dok im rakete padaju na gradove", rekao je Kamberbač.

Tanjug AP/Richard Shotwell/Invision/AP

Glumac pozvao ljude da pomognu Ukrajini

"Ne možemo više da stojimo po strani. Ovo nije vreme za škrtost, lenjost, pasivnost i nesposobnost. Moramo da delamo i postoje stvari koje možete da uradite. Možete podržati organizacije, možete podržati one koji pomažu izbeglicama na terenu, možete podržati organizacije za zaštitu ljudskih prava. Možete pritisnuti svoje političare, banke, industrije, bilo šta što možete da učinite da pomognete. Moguće je i pozivam danas ljude da to urade", dodao je glumac.

Zvezde na Stazi slavnih dodeljuju se svake godine od strane Privredne komore Holivuda. Izrada ploče sa zvezdom i njeno postavljanje idu o trošku laureata, koji za to plaća 50.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura