Poznati

Mark Hamil: Zvezda Keri Fišer sijaće odavde do večnosti

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

21/06/2021

-

12:39

Mark Hamil: Zvezda Keri Fišer sijaće odavde do večnosti
Mark Hamil: Zvezda Keri Fišer sijaće odavde do večnosti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mark Hamil, glumac kog je proslavila uloga Luka Skajvokera u "Ratovima zvezda", s radošću je dočekao vest da će njegova "sestra" iz filma Keri Fišer 2022. posthumno dobiti zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

"Čestitam i pozdravljam svih 38 novih laureata! Mnogo ljubavi i specijalni pozdrav jednim prstom šaljem neuporedivoj, urnebesnoj i neustrašivoj sili prirode koja je bila moja sestra Keri Fišer. Njena zvezda sijaće odavde do večnosti", napisao je Hamil.

On se ranije zalagao da Fišer dobije zvezdu, ali se prema pravilima, ovo priznanje posthumno dodeljuje tek kada prođe više od pet godina od smrti neke slavne ličnosti.

Keri Fišer umrla je 27. decembra 2016. godine u 60. godini života.

Hamil je svoju zvezdu dobio 2018, dok su laureati ovog priznanja za 2022. godinu, pored Keri Fišer, Nipsi Hasl, Redžina King, Džejms Hong i Juan Mekgregor, piše Entertejnment vikli.

Hamil u Srbiji

Podsetimo, kako je ranije objavljeno, Mark Hamil u Srbiji će snimati "The Machine" (Mašina), film kompanije "Legendary Entertainment". U ovom ostvarenju uloge tumače i popularni američki komičar Bert Krajšer i Džimi Tetro.

Čuveni glumac iz kultnih "Ratova zvezda" obatio se potom iz Beograda.

"Vidite, kako je lep Beograd, Srbija", objavio je na Tviteru, uz nekoliko fotografija srpske prestonice.

Zasnovan na istinitim događajima, film se oslanja na viralnu hit priču koju Bert iznosi na sceni, o svom iskustvu na studentskom putovanju u Rusiju devedesetih godina, gde se sprijateljio sa bandom lokalnih mafijaša i na kraju je primoran da im pomogne u pljački voza.

Smešten u sadašnje vreme, film "The Machine" je priča o prošlosti jednog čoveka koja ga je konačno sustigla i načinima na koje ga doživljena avantura primorava da se suoči sa svojim ocem. Konačno se dobija odgovor na pitanje: šta bi bilo da je Eastern Promises akciona komedija?

"Veoma smo zahvalni na srdačnoj dobrodošlici i neverovatnoj podršci koju smo dobili od lokalne zajednice, kao i od mnogih srpskih filmskih profesionalaca koji su takođe članovi ekipe, ispred i iza kamera. Radujemo se veoma uspešnom snimanju ovde u Beogradu", izjavio je nedavno producent i reditelj filma Piter Atensio.

"The Machine" je prva filmska produkcija u Srbiji kompanije "Legendary Entertainment".

"Govorimo o najvećoj stranoj produkciji koja je došla da snima u Srbiju od osnivanja Srpske filmske asocijacije i uvođenja podsticaja za audio-vizulene produkcije, koje je 2016. godine uvela Vlada Republike Srbije. Zahvaljujući upravo tim podsticajima, obim produkcije je od 2016. utrostručen, Srbija je postala atraktivna destinacija za brojne strane produkcije, budući da je do sada privučeno više od 100 miliona evra direktnih stranih investicija i zaposleno više od 9.000 ljudi. Zbog svega navedenog proizvodnja audio vizuelnih sadržaja jedna od najrazvijenih grana kreativnih industrija u Srbiji", reči su Ane Ilić, više savetnice predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim nacionalne platforme "Srbija stvara".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin