Aktuelno iz kulture

Dejan Cukić: Konstrakta je pogodila žicu domaćeg auditorijuma

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

11:03

Dejan Cukić: Konstrakta je pogodila žicu domaćeg auditorijuma
Dejan Cukić: Konstrakta je pogodila žicu domaćeg auditorijuma - Copyright Tanjug/Andrija Vukelić, Printskrin/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Muzičar i rok publicista Dejan Cukić ocenio je danas da je pevačica Konstrakta Ana Ðurić sa pesmom "In Corpore Sano" izabrana za srpsku predstavnicu na "Pesmi Evrovizije" jer je pogodila "žicu" domaćeg auditorijuma.

Cukić je u izjavi agenciji Tanjug najpre istakao da se moramo pomiriti "sa činjenicom da su u popularnoj muzici najbolje stvari suštinski neobjašnjive".

"Nešto se jednostavno dogodi. Poklope se kazaljke na satovima, zvezde stanu u poseban poredak i neki neočekivani sklop muzike, teksta, scenske postavke i ubedljivosti pogodi emotivnu i/ili mentalnu žicu publike", primetio je Cukić.

Prema njegovom mišljenju, odluka auditorijuma "nije bila istovetna sa presudom žirija zato što smo iznenada dobili nekoliko desetina hiljada ''stručnjaka'' pored malih ekrana, već zato što su i stručnjaci iz žirija glasali odgovorom na pogođenu ličnu žicu".

Razmišljajući o tome da li se "u svetu ograničenom nametnutim pravilima", u kome živimo, tačno zna kako izgleda prava "pesma za Evroviziju", Cukić je ustvrdio: "E, pa ne zna se!"

"Na priredbi čiji je osnovni moto 'Baš nam je dobro, jer smo tako super (ako smo i tužni, to je zbog najpotpunije moguće ljubavi za koju vredi ziveti)!' pojavio se autorski tandem i saopštio: 'Nije nam dobro!' I šta ćemo sad!?", rekao je muzičar.

Cukić je i duhovito primetio da autorski tandem "In Corpore Sano" Ana Ðurić i Milovan Bošković poseduje "imena kao preslikana iz najčuvenijeg srpskog palindroma".

Preporuka za vas

Kakva konkurencija očekuje Konstraktu u Torinu: Poslušajte ostale do sada objavljene kandidate za pobednika Evrovizije

Komentari (0)

Kultura