Aktuelno iz kulture

Klara Hrvanović: "Leto kada sam naučila da letim" je blizak meni i mojim vršnjacima

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

15:55

Klara Hrvanović: "Leto kada sam naučila da letim" je blizak meni i mojim vršnjacima
Klara Hrvanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Mlada glumica Klara Hrvanović osvojila je srca publike ulogom u filmu "Leto kada sam naučila da letim" reditelja Radivoja Rše Andrića. Ova filmska priča nastala je po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, a Hrvanović kaže da joj je za ulogu 12-godišnje Sofije bilo najteže pripremati tekst, zato što je bilo dosta replika koje joj se nisu svidele pa su menjane tokom tromesečnih priprema i proba.

Prema rečima Hrvanović, njeni vršnjaci smatraju film vrlo bliskim, kao i Jasminkine knjige, pošto su bliski njihovom razmišljanju i sadrže neke događaje koji su im prepoznatljivi.

"Meni i mojim drugaricama film je bio poprilično sličan nama i situacijama kroz koje smo prošli. A da li su shvatili poruku to bi morali njih da pitamo. Neki nisu razumeli zašto se određene stvari dešavaju, a neki su razumeli zašto, ali opet nisu dobili komplentu priču. Smatram da moja generacija nije dovoljno upućena u raspad Jugoslavije", rekla je Hrvanović.

Mlada glumica je primetila da bi bilo poželjno da deca Sofijine generacije razmišljaju kao ona, da se isključe iz onlajn svetova, telefona i kompjutera, koji utiču na njihov način razmišljanja.

"Kad mi mama uzme telefon potpuno se regenerišem zato što prestanem da razmišljam šta mi je ko postavio, šta je ko rekao i kome napisao. Nekako, mnogo je lakše kad nemaš telefon nego kada ga imaš i smatram da bi više dece trebalo da se isključi", navela je Hrvanović.

Upitana da li sebe u budućnosti vidi kao glumicu, Hrvanović je rekla da vidi sebe kako glumi kao hobi, ali da ne veruje da bi se time profesionalno bavila.

"Volim glumu, ali ne bih se time bavila čisto zato što je mnogo mučan proces, mnogo je stresno biti pred kamerama i imati poznati život. Meni je dete došlo: `E, ti si glumica. Uradi nešto smešno!` Malo je to čudno. Mene zanima i ono što se dešava iza kamere, fotografija i režija. Ne znam još čime bih se bavila", priznala je devojčica.

Primetivši da "Hvar jeste čaroban", Hrvanović je dodala da je snimanje bilo septembru kada je bilo hladno, uz zubato sunce i kišu, ali da je njoj bilo "savršeno radeći sa svim tim divnim ljudima".

Pošto od kako zna za sebe letuje na Visu u porodičnoj kući, Hrvanović je dodala da joj "nije bio nepoznat odlazak na drugo hrvatsko ostrvo".

Od kako je zaigrala u filmu "Leto kad sam naučila da letim", Hrvanović je priznala da joj se u školi "više javljaju po hodnicima", pogotovo mnogo "ljudi nakon nepričanja", ali da se što se tiče njene "ekipe ništa se nije promenilo".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura