Aktuelno iz kulture

"Leto kada sam naučila da letim" pogledalo već 100.000 gledalaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

09/03/2022

-

18:46

"Leto kada sam naučila da letim" pogledalo već 100.000 gledalaca
"Leto kada sam naučila da letim" pogledalo već 100.000 gledalaca - Copyright Sense production

veličina teksta

Aa Aa

Film "Leto kada sam naučila da letim" Radivoja Andrića u bioskopima je, nakon nešto više od dve nedelje prikazivanja, pogledalo 100.000 gledalaca.

Kritika i publika jednoglasno su pohvalili fantastičnu mladu glumicu Klaru Hrvanović, kao i maestralnu Olgu Odanović, koja je i sama rekla da joj je ovo bila uloga života.

Među komentarima se često čulo i oduševljenje činjenicom da u filmu, zbog dobrog spoja zabave i snažnih emocija, podjednako uživaju sve generacije publike.

"Leto kada sam naučila da letim" prati mladu Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, nova prijateljstva, simpatije i dugo čuvane porodične tajne pretvoriće to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo iskustvo i nezaboravnu avanturu.

U pitanju je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, prema kojoj je scenario za film napisala Ljubica Luković.

Nedavno je objaviljen i spot za pesmu legendarne Bisere Veletanlić "Sećanja", koja je deo muzike za film koju je komponovao Vasil Hadžimanov.

Ovaj film je i veliki povratak reditelja Raše Andrića, 16 godina nakon hita "Kad porastem biću kengur", koji je, kao i njegovi prethodni filmovi "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", stekao kultni status i veliki broj fanova.

U filmu još igraju i Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, te mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Film "Leto kada sam naučila da letim" realizovan je u koprodukciji Sense prodakšn (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i panevropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura