Aktuelno iz kulture

"Ako je to ljubav" : Knjiga priča Mihajla Pantića objavljena na italijanskom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/03/2022

-

11:22

"Ako je to ljubav" : Knjiga priča Mihajla Pantića objavljena na italijanskom
"Ako je to ljubav" : Knjiga priča Mihajla Pantića objavljena na italijanskom - Copyright Arhipelag/Stanislav Milojković

veličina teksta

Aa Aa

Izdavačka kuća Del Vekio iz Rima objavila je knjigu priča Mihajla Pantića "Ako je to ljubav" na italijanskom jeziku. Knjiga je objavljena u prevodu Anite Vuco.

To je deveti prevod najpoznatije knjige priča Mihajla Pantića. Pre italijanskog, knjiga "Ako je to ljubav" prevedena je na francuski, ruski, nemački, mađarski, ukrajinski, slovenački, bugarski i makedonski jezik. Pantićeva knjiga je na bugarskom jeziku imala dva izdanja. Knjiga je, pod drugim naslovom, izašla i u Hrvatskoj.

Knjiga "Ako je to ljubav" imala je do sada osam izdanja u Srbiji, od kojih su dva najnovija objavljena u Arhipelagu (2014. i 2020. godine).

Knjiga je dobila i četiri nagrade: Andrićevu nagradu za najbolju knjigu priča na srpskom jeziku, nagradu "Karolj Sirmai" i "Zlatni Hit liber", kao i međunarodnu književnu nagradu "Jugra – Rusija".

Promo

 

Knjiga "Ako je to ljubav" donosi priče o ljubavi i njenim različitim licima. Uz to, ove priče podrazumevaju veoma veliki raspon od svakodnevice do istorije, od duhova na Novom Beogradu do Tatarina u Metrou ili od junakinje koja je srela đavola, do časa u kome se ljubav javlja kao konačno ispunjenje života.

Mihajlo Pantić je književni kritičar, univerzitetski profesor i autor je desetak knjiga priča, dvadesetak knjiga eseja i ogleda i isto toliko antologija i zbornika kratke priče.

Dobitnik je niza nagrada, među kojima su "Milan Bogdanović", "Stanislav Vinaver", "Branko Ćopić", Andrićeva nagrada, "Đorđe Jovanović" i Nagrada grada Beograda. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura