Aktuelno iz kulture

Preminuo glumac Bojan Lazarov

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/04/2022

-

15:41

Preminuo glumac Bojan Lazarov
Preminuo glumac Bojan Lazarov - Copyright Prinstscreen YouTube/Novo jutro

veličina teksta

Aa Aa

Srpski pozorišni i televizijski glumac Bojan Lazarov danas je tragično preminuo u 51. godini u Beogradu.

Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bora Draškovića. Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji.

Ostvario je preko četrdeset uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija. 

Bio je i stalni član Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu, gde je igrao u predstavama: "Noć u Merlinovom zamku" i "Skoro svako može da padne, osim čaplje!", "Prevaranti", "Car je go!", "Mala škola rokenrola", "Mali kaplar" i "Skoro svako može da padne, osim čaplje!".

Na Tviter nalogu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, podseća se da je na scenama tog teatra Lazarov igrao u mnogim predstavama.

"Bio je Doktor Ružić (Pučina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet)", objavilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima "Vikend s ćaletom", "Smrt čoveka na Balkanu", "Beogradski fantom", "Klopka", kao i u televizijskim serijama "Državni službenik", "Jutro će promeniti sve", "Urgentni centar"...

Poslednju ulogu, psihologa Mitra odigrao je u seriji "Tajne vinove loze".

Jelena Đokić, Sloboda Mićalović, Jelena Stupljanin, Anastasija Mandić, Aleksandra Anđelković, Goran Kičić, Ljubomir Bulajić su među brojnim kolegama koji se opraštaju od glumca na društvenim mrežama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu