Reflektor

Predstava "Možiček" iz Slovenije sutra u pozorištu "Duško Radović"

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2022

-

12:14

Predstava "Možiček" iz Slovenije sutra u pozorištu "Duško Radović"
Predstava "Možiček" iz Slovenije sutra u pozorištu "Duško Radović" - Copyright Prinstscreen YouTube/Hiša kulture Celje

veličina teksta

Aa Aa

Dečija plesna predstava iz Slovenije - "Možiček" kompozitora Josipa Ipavca, u koreografiji Aleksandra Ilića i Gjergja Pervazija, gostovaće sutra, 8. februara, na sceni Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

Projekat je realizovan u slovenačkoj produkciji "Hiše kulture" Celje i Festivala "Velenje" koja je premijerno izvedena 27. decembra 2021. na sceni Slovenskog ljudskog gledališča u Celju u čast obeležavanja 100 godina od smrti slovenačkog kompozitora Josipa Ipavca (1873-1921).

Plesna predstava za decu i odrasle "Možiček" se sastoji iz dve koreografske celine: prvi deo predstave "RE:start" uradio je koreograf Gjergj Pervazi iz Albanije, a drugi deo je postavio srpski koreograf Aleksandar Ilić, poznat po projektima sa rediteljem Aleksandrom Nikolićem ("Grand Hotel" - Madlenianum, "Orfej i Euridika" - Narodno pozorište u Beogradu, "Faust" - SNP, Novi Sad).

Predstavu izvode igrači Međunarodne plesne platforme "Balkan Dance Project" - Mojca Majcen i Patricija Crnkovič iz Slovenije, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine, Jakša Filipovac iz Srbije i muzičari Iztok Kocen - klavir, Uroš Bičanin - violina, Zoran Bičanin - violina, Miha Firšt - kontrabas.

Autorski tim je sastavljen iz Slovenije i Srbije: dramaturg Nuša Komplet Peperko, scenograf Matija Kovač, kostimograf Aleksandra Karović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura