Aktuelno iz kulture

Volter Vajt i Džesi Pinkmen ponovo na malim ekranima: Legende "Čiste hemije" ćemo videti u "Bolje pozovi Sola"

Komentari

Autor: Variety

11/04/2022

-

18:45

Volter Vajt i Džesi Pinkmen ponovo na malim ekranima: Legende "Čiste hemije" ćemo videti u "Bolje pozovi Sola"
Volter Vajt i Džesi Pinkmen ponovo na malim ekranima: Legende "Čiste hemije" ćemo videti u "Bolje pozovi Sola" - Copyright Prinstscreen YouTube/ ReShow

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od autora serije "Bolje pozovite Sola" ("Better Call Saul") Piter Guld potvrdio je da će u poslednjoj sezoni tog spinofa gostovati zvezde serije "Čista hemija" ("Braking Bad") Brajan Krenston i Aron Pol.

Guld je najavio vesti u subotu na događaju PaleyFest u Los Anđelesu, gde je na panelu posvećenom njegovoj seriji, najavio povratak Voltera Vajta i Džesija Pinkmena na male ekrane. Ipak, nije želeo da otkriva previše detalja.

"Neću publici da kvarim ugođaj, ali ću reći da je prvo pitanje kada smo započinjali rad na seriji bilo: 'Da li ćemo videti Volta i Džesija u njoj?' Umesto da izbegavam, samo ću reći: 'Da'. Kako, pod kojim okolnostima i sve ostalo, moraćete da saznate sami, ali ću vam reći da je to jedna od mnogih stvari koje ćete otkriti u ovoj sezoni", rekao je Guld, a glavni glumac u seriji Bob Odenkirk dobacio da tu iznenađenjima neće biti kraj.

On je ranije na crvenom tepihu rekao za Varity: "Lično osećam da su te dve serije - 'Čista hemija' i "Bolje pozovite Sola' - isprepletene više nego ikad pre u ovoj poslednjoj sezoni. I mislim da je to iznenađujuće i kul, a zbog toga ćete ponovo poželeti da gledate 'Čistu hemiju'".

Tokom proteklih pet sezona u seriji su se pojavili i mnogi drugi likovi iz "Breaking Bad", uključujući Hektora Salamanku (Mark Margolis), Don Eladija (Stiven Bauer) i blizance Salamanka (Luis i Danijel Monkada). Čak su i Henk Šreder (Din Noris) i Stiven Gomez (Stiven Majkl Kezada) imali epizodne uloge.

"Bolje pozovite Sola" je smeštena šest godina pre nego što je Sol Gudman (Bob Odenkirk) postao advokat Voltera Vajta. Na početku, on radi kao advokat po imenu Džimi Mekgil i bavi se sitnim prevarama kako bi preživeo, a kako sezone odmiču, polako postaje Sol Gudman, advokat kriminalaca.

Serija je dobila pozitivne kritike od strane kritičara, koji su naročito pohvalili glumu, likove, scenario, režiju i filmsku fotografiju, a mnogi kritičari su je nazvali vrednim naslednikom "Čiste hemije" i jednim od najboljih prednastavaka svih vremena.

Nominovana je za mnoge nagrade, uključujući nagradu Pibodi, nagradu Emi za udarne termine, nagradu Udruženja scenarista Amerike, televizijsku nagradu po izboru kritičara, nagradu Udruženja filmskih glumaca i nagradu Zlatni globus. 

Premijerno emitovanje serije je držalo rekord za najgledaniju premijeru neke serije u istoriji kablovske televizije.

"Čista hemija" je sa ocenom 9,4 na IMDb portalu druga na listi najboljih serija svih vremena, odmah posle druge sezone dokumentarnog serijala "Planeta Zemlja" Dejvida Atenboroa. 

Ona prati Voltera Vajta, profesora hemije u gradiću Albukerki, koji otkriva da boluje od raka, baš u trenutku kada njegova supruga saznaje da je trudna.

U želji da obezbedi nju i njihovog sina koji pati od cerebralne paralize, Vajt dolazi na ideju da počne da proizvodi drogu metamfetamin. U tome mu pomaže jedan bivši učenik Džesi Pinkman s kojim zajedno polako počinje da gradi svoju narko imperiju istovremeno gubeći moralni kompas.

Serija je imala ogromnu popularnost, a Netfliks je snimio i nastavak - film pod nazivom "Put" (El Camino) koji prati lik Džesija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura