Aktuelno iz kulture

Netfliksov dokumentarac o Dženifer Lopez otvara čuveni festival Trajbeka

Komentari

Autor: Variety

15/04/2022

-

09:45

Netfliksov dokumentarac o Dženifer Lopez otvara čuveni festival Trajbeka
Netfliksov dokumentarac o Dženifer Lopez otvara čuveni festival Trajbeka - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Festival Trajbeka (Tribeca) počinje 8. juna svetskom premijerom filma "Halftime", novog dokumentarca iz "kuhinje" Netflix koji nagoveštava da će neke velike zvezde biti uključene u ovogodišnju smotru filmova i medija, objavio je Variety.

Film prati Dženifer Lopez, njen uspon do međunarodne slave, i njena razmišljanja o prekretnicima koje je imala u životu i nasleđu koje je ponela, a premijera će biti održana u United Palace na gornjem Menhetnu, koji se nalazi samo nekoliko stanica metroom od Lopezinog voljenog Bronksa.

Nakon festivalske premijere, film će 14. juna premijerno biti prikazan i na Netfliksu.

Dokumentarac je režirala Amanda Mičeli (Amanda Micheli) i ponudiće "intiman pogled iza zavese", prateći Lopez dok se priprema za nastup u poluvremenu "Super Bowl", kao i njen nastup na nedavnoj predsedničkoj inauguraciji. "Halftime", kako se najavljuje, prikazuje Lopez onakvu kakvu ona jeste i zbog čega je postala ikona, superzvezda koja već decenijama inspiriše ljude svojom istrajnošću, hrabrošću i kreativnim sjajem.

"I to je samo početak. `Halftime` služi kao početak druge polovine života Lopez, dok ona otkriva svoj razvoj i sazrevanje kao Latinoamerikanka, majka, umetnica, preuzimajući glavnu ulogu u svom životu i karijeri i koristeći svopstveni glas za višu svrhu", navodi se u opisu dokumentarca.

"Čast mi je što je naš film izabran za otvaranje Trajbeka festivala, i tako je prikladno da proslavimo prekretnicu u Dženiferinom životu i karijeri samo miljama od mesta gde je ona odrasla. Imati priliku da podelite ovaj film na velikom platnu sa njujorškom publikom je ostvarenje sna", rekala je rediteljka.

Prema rečima suosnivala festivala Trajbeka i izvršne direktorke Tribeca Enterprices Džejn Rozental, taj festival je oduvek bio aktivistički, proslavljajući zabavu i inovaciju usred izuzetnih izazova.

"Oduševljeni smo što možemo da otvorimo festival inspirativnim dokumentarnim filmom, koji i ističe aktivizam Dženifer Lopez kroz njen legendarni nastup u poluvremenu Super Bowla", rekla Rozental i dodale da Trajbeka od početka predstavlja širok dijapazon programa koji odražavaju njihovu posvećenost pravičnosti i inkluziji.

Suosnivač festivala, čuveni glumac Robert De Niro imao je, takođe,  samo reči hvale za dokumentarc koji je opisao kao moćno pripovedanje koje podstiče da se borimo za univerzalne vrednosti koje povezuju čovečanstvo.

Festival će tokom 12 dana predstaviti program širom Njujorka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura