Aktuelno iz kulture

Trenutak koji je veverica čekala 20 godina: Tvorci "Ledenog doba" se na dirljiv način oprostili od franšize

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

16/04/2022

-

13:52

Trenutak koji je veverica čekala 20 godina: Tvorci "Ledenog doba" se na dirljiv način oprostili od franšize
Trenutak koji je veverica čekala 20 godina: Tvorci "Ledenog doba" se na dirljiv način oprostili od franšize - Copyright Prinstscreen YouTube/ Mr. Revelscron

veličina teksta

Aa Aa

Trenutak koji je veverica čekala 20 godina: Tvorci "Ledenog doba" se na dirljiv način oprostili od franšize.

Studio "Blue Sky" koji je animirao većinu ostvarenja iz franšize "Ledeno doba" zatvoren je sredinom prošle godine, zbog, kako je rečeno, "nesrećne kombinacije pandemije i Diznijeve akvizicije 20th Century Fox", a njegova ekipa se poslednjim crtaćem oprostila od tog praistorijskog sveta.

"Ovaj video je oproštaj, ispraćaj pod našim uslovima", napisala je ekipa studija, koja je u novom anmiranom filmu konačno omogućila sabljozuboj veverici Skratu da se konačno domone svog žira.

Punih 20 godina Skrat je jurio po Zemlji i svemiru za svojim žirevima, pa tako doveo čak i do uništenja napredne veveričje civilizacije i razdvajanja kontinenata.

U novom animiranom filmu, žir je konačno postao samo njegov. 

Studio "Blue Sky" je proizveo ukupno 13 filmova, a poslednji je bio "Prerušeni špijuni" ("Spies in Disguise") koji je u bioskopima prikazan 2019. godine. 

Iako je studio ugašen, "Ledeno doba" neće nestati, a ta franšiza bi trebalo da se dalje razvija pod okriljem Dizni Plusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura