Aktuelno iz kulture

Preminula američka glumica Liz Šeridan: "Najslađa, najbolja i TV mama kakvu samo možete poželeti"

Komentari

Autor: Deadline

16/04/2022

-

13:02

Preminula američka glumica Liz Šeridan: "Najslađa, najbolja i TV mama kakvu samo možete poželeti"
Preminula američka glumica Liz Šeridan: "Najslađa, najbolja i TV mama kakvu samo možete poželeti" - Copyright Prinstscreen YouTube/Weidmann

veličina teksta

Aa Aa

Američka glumica Liz Šeridan, najširoj publici najpoznatija po ulozi u popularnoj seriji "Sajnfeld", preminula je juče u 94. godini, piše Deadline.

Šeridan, koja je u pomenutom i ujedno jednom od najpopularnijih sitkoma američke televizije igrala majku glavnog junaka Džerija Sajnfelda, preminula je u snu i to pet dana nakon što je 10. aprila proslavila 93. rođendan.

Ulogu majke Helen Sajnfeld igrala je u periodu od 1993. do 1998. godine, a karijeru je započela 1950-ih i ostvarila je tokom karijere brojne role, kako na pozorišnim scenama, tako i na velikom platnu. 

Tokom sedamdesetih godina 20. veka, igrala je aktivno na Brodveju, a od TV serija mogli bi se još izdvojiti i naslovi: "Kodžak", "Kegni i Lejsi", "Porodične veze", "Alf". Ostvarila je uloge i u poznatim filmovima "Zaboravi Pariz", "Legal Eagles", "Wedding Bell Blues"...

 

 

"Liz je bila najslađa, najbolja mama, TV mama kakvu samo možete poželeti... Tako sam srećan što sam je poznavao", napisao je na Tviteru glumac i scenarista Džeri Sajnfeld.

Šeridan je preminula 13 dana nakon smrti koleginice iz "Sajnfelda" Estel Haris, koja je u seriji scenariste i glumca Džerija Sajnfelda igrala majku Džordža Konstance, Estel Konstancu.

Bila je u braku sa džez muzičarem Vilijamom Dejlom Velsom, koji je preminuo 2003. godine.

Šeridan je pre nekoliko godina objavila knjigu "Dizzy and Jimmy: My Life with James Dean: A Love Story", u kojoj je iznela detalje o svom burnom životu, ali i o romansi sa Džejmsom Dinom, s kojim se zabaljala dok Din još uvek nije bio poznat javnosti.

Kada su okončali vezu, Džejms Din je postao filmska zvezda zahvaljujući ostvarenju "Istočno od raja", a premijeru danas kultnog filma "Buntovnik bez razloga" nije ni dočekao jer je poginuo 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura