Aktuelno iz kulture

Novi Best Design Week: Prilika za studente da besplatno pohađaju radionice dizajna i brendiranja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/04/2022

-

20:46

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd 12. put zaredom organizuje seminar dizajna i brendiranja Best Design Week od 14. do 21. maja.

Ovaj projekat osnovan je sa ciljem da se studentima koji tek ulaze u svet dizajna i brendiranja, kao i onima koji imaju iskustvo, ali i želju za daljim razvojem, omogući da saznaju nešto novo.

Povodom predstojećeg seminara, gost emisije Euronews Jutro bila je Milica Stojić koordinatorka za odnose sa javnošću Best Design Week.

"Seminar je otvoren za sve studente, a oni se mogu prijaviti putem našeg sajta bdw.best.rs gde se mogu i detaljnije informisati o samom projektu i o tome šta sve on obuhvata", rekla je Stojić.

Euronews

Milica Stojić

Ona je istakla da Best Designe Week prvi put odbuhvata sedam radionica, a na svakoj od njih može da prisustvuje do 15 studenata.

"Imamo dve radionice posvećene grafičkom dizajnu: na osnovnom i naprednom nivou. Isto tako, za veb dizajn imamo osnovni i napredni nivo. Tu je i digitalna fotografija, video montaža i 3D dizajn", objašnjava Stojić.

Ona ističe da su mladi ljudi sve više zainteresovani za nove tehnologije, zbog čega su ove godine u program uključili radionicu 3D dizajn koju ranije nisu imali.

Radionice se održavaju od 15. do 20. maja na Univerzitetu Megatrend u trajanju od po tri sata, a polaznici će na kraju imati priliku da dobiju sertifikat, ukoliko pohađaju dovoljan broj radionica i urade završni rad koji će biti i prezentovan poslednjeg dana 21. maja.

Sertifikat mogu da prikažu prilikom zapošljavanja, apliciranja za neku praksu ili posao, jer to je dodatno znanje, koje poslodavcu znači da su radili na sebi tokom studiranja", objašnjava koordinatorka za odnose s javnošću Best Design Week.

"Imamo stvarno talentovane mlade ljude i iz godine u godinu imamo sve više prijava. Na kraju imamo i izložbu radova, koja će ove godine biti 21. maja. Cilj izložbe je da se svi upoznamo sa tim kako su učesnici napredovali tokom ovih sedam dana radionica šta su to oni naučili i mogu reći da svake godine izložba prođe i te kako dobro", kaže Stojić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura