Aktuelno iz kulture

Deset interesantnih predviđanja i teorija o poslednjoj sezoni serije "Bolje pozovite Sola"

Komentari

Autor: Staša Rosić

22/04/2022

-

22:48

Deset interesantnih predviđanja i teorija o poslednjoj sezoni serije "Bolje pozovite Sola"
Deset interesantnih predviđanja i teorija o poslednjoj sezoni serije "Bolje pozovite Sola" - Copyright Promo/Better Call Saul

veličina teksta

Aa Aa

Serija "Bolje pozovite Sola" (Better Call Saul), spinof planetarno popularne "Čiste hemije" (Breaking Bad), ulazi u svoju završnicu dve godine nakon prikazivanja pete sezone. 

Priča o Džimiju Mekgilu, koji je poznat i pod pseudonimima Sol Gudman i Džin Takavik, vodila je gledaoce kroz različite vremenske periode koji su se tokom pet sezona međusobno preplitali, a do sada nam je dala više pitanja nego odogovora, posebno na ono glavno - kako se ovaj prednastavak "uliva" u originalnu seriju.

Radoznalost i nagađanja ljubitelja serije dodatno je "raspalio" Piter Guld, jedan od njenih autora, koji je nedavno izjavio da će se u šestoj sezoni pojaviti Brajan Krenston i Aron Pol u svojim ulogama Voltera Vajta i Džesija Pinkmena. 

Zbog toga je poslednjih nedelja tema mnogih diskusija na Reddit platformi to šta će se događati u narednoj sezoni, a mi vam prenosimo neka interesantna predviđanja i teorije. 

1. Kim Veksler nije osoba kakvom se predstavlja

Tokom sedam godina, Kim Veklser (Ria Sihorn) postala je jedan od omiljenih likova u seriji. Talentovana advokatica, Džimijeva žena, uvek ima dobre namere, često vraćajući supruga i njegovu "uvrnutu" percepciju pravde na "pravi put",  ali šta ako ona nije tako dobra kakvom se predstavlja?

O njoj zapravo znamo vrlo malo, sem da nije iz Albukerkija i da niko u gradu nije znao za nju pre nego što je došla. Šta ako je radila neke nezakonite stvari pod drugim imenom, pre nego što su joj se putevi ukrstili sa Džimijevim? 

Ako imamo u vidu koliko tvorci "Čiste hemije" i "Bolje pozovi Sola" vole dvostruke identitete, to i nije tako nemoguća pretpostavka.

2. Majk spasava Gasa od Salamanke

Kad smo poslednji put videli Salamanku (Toni Dalton) još je bio živ i vrlo ljut. Nakon što je preživeo atentat, Lalo želi osvetu i jedna od njegovih meta verovatno će biti "kralj piletine" Novog Meksika Gas Fring (Đankarlo Espozito). 

Promo/Better Call Saul

 

Neki ljubitelji serije smatraju da će Majk (Džonatan Benks) spasiti Gasa od Lalovih metaka, što će ga učiniti njegovom "desnom rukom", dok drugi misle da će Gas to učiniti sam.

3. Džimi se sprema da izvede veliku pljačku dijamanata

U prvoj epizodi pete sezone "Magic Man" Džin (odnosno Džimi) izvlači kutiju sa dijamantima iz kutije za cipele. U seriji nikad nije prikazana pozadina priče o njima, a moguće je da je to samo uvertira za epizodu u kojoj će se desiti pljačka.

4. Kim je Džimijev tajni partner i u "Čistoj hemiji"

Šesta sezona serije "Bolje pozovite Sola" mora da razreši mnoga pitanja, ako je ideja da bude i poslednja, a jedno od najvećih je šta će se desiti sa Kim? Ona nije deo "Čiste hemije", ali neki ljubitelji serije imaju teoriju da je ona sve vreme bila tu.

Prema popularnoj teoriji, ona će postati Džimijev tajni saveznik u holding kompaniji koju vodi kako bi poslovao kao Sol Gudman.

Prema pisanju portala Screen Rant, Sol pominje naziv kompanije "Ice Station Zebra Associates" u jednoj od epizoda "Čiste hemije", kada kaže Voltu da njegov ček treba da bude na to ime, a to je upravo filma u koju po nagovoru Kim investira stranac u "Bolje pozovite Sola".

Ako imamo u vidu da smo ih u drugoj sezoni videli kako gledaju špijunski triler iz 1968. pod nazivom "Ice Station Zebra", deluje da je teorija fanova serije sasvim moguća.

5. Lalo će ubiti oca Nača Varge (ili će Načo da se žrtvuje za njega)

Gas možda nije jedina osoba koja je meta Lalove osvete. U petoj sezoni ga vidimo kako motri na piće koje Načo ispija, što znači da zna da je uključen u pokušaj ubistva. Iako bi Lalo mogao da krene direktno na njega, moguće je da će poželeti da ga "udari tamo gde ga najviše boli" i napadne njegovog oca. 

Načo je vredno radio da spase svog poštenog oca, što bi smrt Manuela Varge učinilo još bolnijom. To bi takođe moglo da dovede i do toga da se Načo žrtvuje za njega, jer bi to učinilo ubistvo njegovog oca besmislenim.

6. Hauard Hamlin bi mogao da bude optužen za utaju poreza

Kim je spemala neku vrstu zamke za svog nekadašnjeg šefa i sadašnjeg neprijatelja Hauarda Hamlina, a jedino pitanje je koliko će daleko ići.

Prema nekim teorijama, Kim bi mogla da mu namesti tužbu za utaju poreza, tako što će unajmiti hakera da preusmeri njegov novac u ofšor kompaniju u Belizeu, a zatim i u neki biznis koji bi mu zauvek uništio karijeru, poput pornografije ili dilovanja droge. 

7. Kim će morati da iskoristi usluge Eda Galbrajta 

Ed Galbrajt, kog je igrao pokojni Robert Foster, lik je kog smo u "Čistoj hemiji" upoznali kao "Nestajača" (The Disappearer) koji pomaže ljudima da započnu život ispočetka.

Tek treba da vidimo kako će se on pojaviti u "Bolje pozovite Sola", budući da ga je uravo Džimi upoznao sa Volterom Vajtom.

Ako je Kim koristila njegove usluge kako bi "nestala" nakon osvete Hauardu, to bi objasnilo otkud Džimi na Galbrajta i zašto se nije pojavila u "Čistoj hemiji".

8. Džimi će se predati da bi spasao Kim

Mnogi obožavaoci serije veruju da će Džimi Mekgil do kraja završiti u zatvoru, ali se još raspravlja o tome kako će do toga doći. Neki smatraju da bi plan koji Kim kuje kako bi se osvetila Hauardu može da joj se obije o glavu i dovede do njenog hapšenja, a da će se Džimi umesto nje predati, kako bi je spasao. 

9. Volt i Džesi će se pojaviti u trenutku kada upoznaju Sola

Jedan od tvoraca serije "Bolje pozovite Sola" nedavno je najavio da će se u poslednjoj sezoni pojaviti Volter Vajt (Brajan Krenston) i Džesi Pinkmen (Aron Pol), ali nije želeo da otkriva detalje.

Međutim, jedan ljubitelj serije izneo je svoju teoriju na Reddit-u da će se čuveni dvojac vratiti baš u trenutku kada su i upoznali Sola Gudmana. 

Ako ste gledali "Čistu hemiju", možda se sećate trenutka kada Volt i Džesi kidnapuju Sola, a pošto su nosili skijaške maske, on je mislio da ih je poslao neko iz kartela i čak kaže: "Lalo vas nije poslao?"

Zato je moguće da će se i u šestoj sezoni, dok se sužava obruč oko Načoa, barem na kratko pojaviti legendarni likovi iz originalne serije.

10. Kim će se zaposliti u tržnom centru

Šta ako zapravo započne sasvim novi život i karijeru? Nagoveštaj te mogućnosti dala je glumica Rea Sihorn, koja je u jednom intervjuu iz 2017. ispričala kako je predlagala rediteljima da osmisle uvodnu špicu za treću sezonu.

"Trebalo je samo da snime Cinnabon (Džimijev restoran u tržnom centru u Nebraski), a onda prikažu da je pored 'Claire's Accessories) gde Kim radi sa razdeljkom na glavi, neurednom kancelarijom i nekom tužnom keceljom", rekla je Sihorn. 

Komentari (0)

Kultura