Aktuelno iz kulture

Nakon koncerta na Kolarcu, Beogradska filharmonija gostuje u Mariboru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2022

-

13:38

Nakon koncerta na Kolarcu, Beogradska filharmonija gostuje u Mariboru
Nakon koncerta na Kolarcu, Beogradska filharmonija gostuje u Mariboru - Copyright Marko Đoković/Beogradska filharmonija

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni violončelista Narek Haknazarijan nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod upravom Hauarda Grifitsa, u petak 13. maja  na Kolarcu (20h). Odmah nakon beogradskog koncerta, Filharmonija sa istim tandemom gostuje u Mariboru u Sali Union 15. maja, a na programu su dela Čajkovskog i Dvoržaka.

Izuzetno traženi violončelista, mladi Narek Haknazarijan dominira svetskim muzičkim pozornicama sa najbolјim orkestrima, dirigentima i kamernim ansamblima.

Domaćoj publici ostao je u dugom pamćenju njegov prvi nastup sa Beogradskom filharmonijom 2017. godine, a ovoga puta izvodi Rokoko varijacije Čajkovskog čiju interpretaciju međunarodna kritika karakteriše kao savršeni spoj "bogatog pevačkog tona i spektakularne tehničke veštine koja je učinila da su čak i najkomplikovanije varijacije izvedene bez napora."

Marko Đoković/Beogradska filharmonija

 

Dugogodišnji saradnik Beogradske filharmonije, dirigent bogate karijere Hauard Grifits, pored mnogobrojnih uspeha dobitnik je i Ordena zasluga koji mu je dodelila država Branderburg za umetnička dostignuća i društveno zalaganje.

Pod Grifitsovom palicom, repertoar filharmonijskog koncerta na Kolarcu kao i u Mariboru, otvara "Bura" Čajkovskog, a finale pripada Dvoržakovoj Sedmoj simfoniji.

Ulaznice su u prodaji na filharmonijskoj blagajni i onlajn.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura