Aktuelno iz kulture

Dunja Stojanović: Htela sam da kupim kartu, ali dobijem ulogu i ne odem za Ameriku

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

16:30

Dunja Stojanović: Htela sam da kupim kartu, ali dobijem ulogu i ne odem za Ameriku
Dunja Stojanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Dunja Stojanović igra naslovnu ulogu u predstavi "Antigona" čija je premijera zakazana za 28. maj u Beogradskom dramskom pozorištu.

Stojanović je rekla da se u "Antigoni" reditelja Dijega De Bree ne radi o klasičnom konceptu predstave", već da je komad "modernizovan".

Prema njenim rečima, "ide se u korak s vremenom i predstavljaju se današnji problemi", koje članovi glumačke ekipe nastoje da približe publici.

Uz Stojanović, Antigonu igra i Jana Milosavljević što je izrežirano "na zanimljiv način".

"Pritisak je veliki zato što mi je ovo prva glavna pozoršna uloga. Velika. Svima nam je stalo prvi put da se pokažemo u najboljem svetlu", rekla je glumica.

Stojanović je napomenula da je prethodno već radila sa De Breom u predstavi "Baal" Bertolda Brehta sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.

U "Antigoni" Beogradskog dramskog pozorišta igraju i Pavle Pekić, Ivana Nikolić, Luka Grbić, Vladan Milić, Mina Nenadović i Stefan Radonjić, a Stojanović kaže da su se "strašno skontali i uhvatili u koštac" sa predstavom, kao i da je "dobra energija" u ekipi.

Tanjug

Stojanović se po završetku Fakulteta dramskih umetnosti bavila drugačijim pozivom i planirala je odlazak u Ameriku.

"I tog dana kad sam htela da kupim kartu, dobijem poziv iz Beogradskog dramskog pozorišta za kasting! Dobijem ulogu i ne odem za Ameriku. Pozvali su me na paušal", rekla je glumica.

Stojanović je istakla da joj je čast što je u Beogradskom dramskom zbog mlade ekipe, koju su starije kolege glumci oberučke prihvatili bez sujete. Kao primer Stojanović je navela koleginicu Vesnu Čipčić sa kojom radi skoro sve predstave i međusobno dele savete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura