Aktuelno iz kulture

Prvi roman kultnog reditelja Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" i pred čitaocima u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/05/2022

-

16:43

Prvi roman kultnog reditelja Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" i pred čitaocima u Srbiji
AP/Vianney Le Caer - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

"Bilo jednom u Holivudu", prvi roman kultnog reditelja Kventina Tarantina, postao je beststeler Njujork tajmsa budući da je odmah po objavljivanju zauzeo prvo mesto na listi najtraženijih naslova.

Spektakularan, prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman, ocenjuju kritičari prvenac kultnog reditelja.

Roman je nastao nakon jednako uspešnog filma istog naziva, ali detaljnije obrađuje pozadinu svojih junaka, diskutuje o holivudskim klasicima i njihovom značaju.

A junaci su: Rik Dalton - mekada je imao sopstvenu TV seriju, ali sada je izraubovani negativac nedelje koji tugu utapa u koktelima s viskijem. Hoće li mu telefonski poziv iz Rima promeniti sudbinu nabolje, ili je možda zapečatiti?

Klif But je Rikov dubler i kaskader, najozloglašeniji čovek na snimanju svakog filma jer je možda jedini koji se izvukao nekažnjen iako je počinio ubistvo...

Šeron Tejt je napustila Teksas kako bi ostvarila san da postane filmska zvezda i uspela je u tome. Šeron svoje bezbrižne dane provodi sada na Sijelo drajvu, visoko u Holivudskim brdima.

Čarls Menson, bivši osuđenik koji je ubedio gomilu nafiksanih hipika da im je duhovni vođa, ali on bi to rado trampio za status rokenrol zvezde.

Laguna/Promo

 

"Bilo jednom u Holivudu", u prevodu Gorana Skrobonje, može se pronaći od utorka 17. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura