Aktuelno iz kulture

Nakon Srbije i Amerike, Egzit ovog leta stiže i u Bugarsku, ali i do Kine

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2021

-

14:07

Nakon Srbije i Amerike, Egzit ovog leta stiže i u Bugarsku, ali i do Kine
Nakon Srbije i Amerike, Egzit ovog leta stiže i u Bugarsku, ali i do Kine - Copyright EXIT/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Nakon najave premijernog dolaska u vodeći američki klub Space Majami, Egzit se u dva različita formata širi na još dve zemlje, Kinu i Bugarsku.

"U multimilionskom kineskom gradu Changsha, Egzit je ostvario franšiznu saradnju s klubom koji će se zvati EXIT Effinity, i u kojem će u narednih godinu dana biti realizovani brojni programi. Nakon Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Gruzije, i Bugarska postaje dom novog Egzitovog festivala Sunland, koji će biti smešten na prelepoj plaži Perla, na obali Crnog mora", navode iz festivalskog tima.

Changsha, glavni grad kineske provincije Henan, je među prvim istorijski i kulturno poznatim kineskim gradovima koji su odabrali otvaranje prema svetu, a u ovom gradu živi čak osam miliona ljudi. Egzitova ideja se ovde ne završava, jer je u planu pokretanje i festivala u Kini.

"Bugarska je poznata kao zemlja iz koje od samog početaka na Egzit dolazi ogroman broj vernih fanova, zato je potpuno prirodno da Egzit dođe kod njih! Od ove godine predivna plaži Perla postaje baza trodnevnog festivala Sunland, planiranog od 29. do 31. jula, dok će prvi izvođači biti objavljeni uskoro", dodaju iz Egzita.

Velika proslava 20. godišnjice Egzita biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena. U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent regularnih ulaznica po promo ceni od 6.990 dinara, uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu, kao i limitiran broj jednodnevnih ulaznica, čiji početak prodaje je oborio festivalske prodajne rekorde.

Podsetimo, vodeći srpski muzički festivali su nedavno predstavili protokol, kreiran u skladu s poslednjim naučnim istraživanjima širom Evrope, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv. Protokol, o kojem se Krizni štab pozitivno izjasnio, predviđa da će na festivale moći da uđu oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali Covid-19, koji poseduju negativan PCR ili antigenski test, čime će ova okupljanja biti jedna od najbezbednijih.

Preporuka za vas

Egzit stiže u Majami, a najbolji američki klub pravi afterparti na Petrovaradinskoj tvrđavi
Pali novi rekordi i festivalski sajt: Prvi kontigent jednodnevnih ulaznica za Egzit otišao za samo šest minuta
Anketa Egzita pokazala više od 70 odsto posetilaca festivala vakcinisano ili preležalo koronavirus

Komentari (0)

Kultura