Aktuelno iz kulture

Bogdan Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo

Komentari

Autor: RTS

17/05/2022

-

10:26

Bogdan Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo
Bogdan Diklić - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu-komičaru koga čine Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, dramski umetnici Gordana Đurđević Dimić i Nebojša Dugalić, doneo je odluku da ova nagrada na 39. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" bude uručena istaknutom dramskom umetniku Bogdanu Dikliću.

Predfestivalski program Nušićevih dana počinje 18. maja, a svečano otvaranje i ujedno festivalski program 20. maja. U konkurenciji za nagrade su predstave pet pozorišta iz Srbije, prenosi RTS.

Publici će se predstaviti: Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz", Narodno pozorište Subotica, Atelje 212, Narodno pozorište Beograd i Beogradsko dramsko pozorište. Na završnoj večeri festivala biće dodeljene nagrade glumcu komičaru, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu odluke žirija, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Pored pozorišnih predstava biće priređene pozorišne radionice, izložbe slika, program "Nušić, selu u pohode", promocije knjiga, a u improvizovanoj kafani "Dardaneli" nakon svake predstave organizovaće se razgovor sa glumcima i rediteljima.

Festival "Nušićevi dani" u Smederevu traje do 26. maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura