Aktuelno iz kulture

Idris Elba za Euronews Srbija: Lepo je čuti da imam toliku podršku u vašoj zemlji

Komentari

Autor: Ilija Đukić za Euronews Srbija

23/05/2022

-

09:40

Idris Elba za Euronews Srbija: Lepo je čuti da imam toliku podršku u vašoj zemlji
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najpopularnijih premijera ovogodišnjeg Kanskog festivala bio je film "Three Thousand Years of Longing" Džordža Milera, režisera koji je pet godina posle nastavka "Pobesnelog Maksa" ponovo koračao najslavnijim crvenim tepihom sveta. 

U ovoj fantaziji glavne uloge tumače Idris Elba i Tilda Svinton, tandem koji je svojom pojavom podigao na noge čitav Kan, dobivši posle premijere višeminutne ovacije. 

Idris Elba, holivudski glumac našoj publici više poznat po hvaljenim serijama "Wire" i "Luther", bio je veoma raspoložen pre premijere, prilikom susreta s novinarima, a izjavu je dao i za Euronews Srbija.

"Režiser Džordž Miler je još pre pet godina u Kanu označio Tildu kao glavnu junakinju, ali nije imao adekvatnog glumca za njenog partnera. Na dodeli Bafta nagrada u Londonu naš slučajan susret i ćaskanje, kasnije se pretvorilo u poziv da igram u njegovom filmu. Nije mi prvi put da tako dobijam uloge, hoće me slučajni susreti", rekao je kroz smeh potencijalni novi Džejms Bond, kako se poslednjih godinu dana šuška po kuloarima. 

Iako njegov Džin, junak iz filma, ima neke nadljudske, fantastične crte karaktera, Elba kaže da je uložio sav trud da ga "humanizuje". 

"Morao sam tako da uradim. Trebalo je dati Džinu notu čovečnosti za potrebe interakcije sa Tildom. Uživao sam u radu na filmu i raduje me koliko publika iščekuje prikazivanje širom sveta", dodaje Elba.

Slavni glumac osvrnuo se u izjavi za Euronews Srbija potom i na jako duga govorkanja o tome da bi mogao da bude novi Džejms Bond. 

Na našu konstataciju da u Srbiji ima jaku bazu fanova i da bi mnogi voleli da ga vide u kultnoj franšizi, glumac se nasmejao. 

Profimedia

 

"Volela bi i moja majka, koja mi s vremena na vreme kaže da ne klonem duhom ako ne budem izabran (smeh). Nada u njoj za tu ulogu nikad neće umreti. Da se ne lažemo, ja najverovatnije neću biti Bond, iako bih jako voleo. Lepo je čuti da imam toliku podršku u Srbiji", rekao je Elba. 

Ovaj glumac neverovatno jake harizme uspeo je da poslednjih godina glumi u najvažnijim franšizama poput "Fast and Furious", "Suicide Squad" i "Avengers". Kaže da ga ova i prethodna godina prosto odusevljavaju kad je reč o odabiru uloga. 

"Ovo sto mi se u poslednje vreme dešava, to je ono što sam uvek želeo. Različite uloge, drugačiji tipovi karaktera likova. To je san svakog glumca. Od blokbastera do gotovo umetničkog filma. Na kraju sam završio i u jednom animiranom filmu za decu. Ono sto mi je najvažnije je da se nešto dešava, da smo se opet svi pokrenuli posle pandemije i da ljudi ponovo pune bioskope. Kao ovde u Kanu. Zbog svega toga jako sam srećan čovek", zaključio je Idris Elba.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura