Aktuelno iz kulture

Dan u znaku Toma Kruza i filma "Top gan": Borbeni avioni nad Kanom i nenajavljena "Zlatna palma" za legendarnog glumca

Komentari

Autor: Variety

19/05/2022

-

12:32

Dan u znaku Toma Kruza i filma "Top gan": Borbeni avioni nad Kanom i nenajavljena "Zlatna palma" za legendarnog glumca
Dan u znaku Toma Kruza i filma "Top gan": Borbeni avioni nad Kanom i nenajavljena "Zlatna palma" za legendarnog glumca - Copyright Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision

veličina teksta

Aa Aa

Tom Kruz je sinoć, neposredno pre premijere njegovog filma "Top Gun: Maverick" na Kanskom festivalu, dobio počasnu "Zlatnu palmu", kao priznanje za njegovu raskošnu filmsku karijeru. 

I sam glumac bio je iznenađen nagradom. 

"Moram da upijem sve ovo. Neću zaboraviti ovo veče", rekao je Kruz okupljenima, dok mu je publika aplaudirala.

Inače, Kanski festival svake godine dodeli oko petnaestak počasnih "Zlatnih palmi", od kojih je glavna pripala glumcu Forestu Vitakeru.

To priznanje za Kruza bilo je "šlag na torti" u danu koji je u celosti bio posvećen ovom glumcu, koji na Kanskom festivalu nije bio od 1992. kada je predstavljao svoj film "Tamo daleko".

Tanjug AP/Daniel Cole

 

U njegovu čast nebom iznad Kana krstarilo je osam vojnih aviona, koji su za sobom ostavljali crveni, beli i plavi dim, kao simbol američke i francuske zastave, a publika je imala priliku da vidi montažu kadrova iz njegovih najboljih filmova - od "Rizičnog posla" do "Nemoguće misije".

Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision

 

Glumac je dugo čekao da ponovo prošeta crvenim tepihom na Azurnoj obali, jer je snimanje njegovog filma "Top Gun: Maverick" zbog pandemije i problema koje je ona izazvala u produkciji, trajalo gotovo dve godine duže nego što je planirano.

Čekanje se isplatilo, budući da je već dobio pozitivne ocene kritičara.

"Ovaj film je san. Pričali smo o tome dok smo ga snimali. Samo želim svima da vidim lica. Nema maski i u bisokopu smo, tako da ću samo upiti sve ovo i osećam se vrlo zahvalno", rekao je Kruz, koji je na premijeru stigao u društvu kolega Dženifer Koneli, Majlsa Telera i Džona Hema.

Prethodno je Kruz delio autograme obožavaocima koji su pratili njegov prolazak crvenim tepihom, piše Variety.

"Top Gun: Maverick" premijerno će biti prikazan u Americi 30. maja, dok će se u srpskim bioskopima naći od 26. maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura