Aktuelno iz kulture

Sedam izbrisanih scena iz popularnih ostvarenja koje bi voleo da pogleda svaki filmofil

Komentari

Autor: Staša Rosić

24/05/2022

-

08:52

Sedam izbrisanih scena iz popularnih ostvarenja koje bi voleo da pogleda svaki filmofil
Sedam izbrisanih scena iz popularnih ostvarenja koje bi voleo da pogleda svaki filmofil - Copyright Prinstscreen YouTube/Massimo G., BitwinCorporation, Star Wars Saga LatinAmerica, Alexxx'andra

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje filma podrazumeva i brižljivu selekciju toga šta može, a šta ne može ući u konačnu verziju ostvarenja, pa tako na bioskopska platna obično dospe samo delić snimljenih materijala.

Tako je nedavno otkriveno da je iz novog "Betmena" izbačena scena koja je trebalo da najavi sledeći nastavak franšize u režiji Meta Rivsa, a u kojoj se, doduše kroz mutno staklo, pojavljuje Džoker.

Betmen posećuje svog starog neprijatelja koji je u bolnici, da od njega zatraži mišljenje o zločinima koji se događaju u Gotamu.

Džoker, kog igra irski glumac Bari Keogan, poigrava se sa Betmenovim emocijama i raspaljuje maštu gledalaca šta bi moglo da se dešava u sledećem filmu.

U istoriji kinematografije mnogo puta se desilo da se neka tako važna scena izbriše, a mi vam predstavljamo neke iz popularnih filmova, koje bi većina pravih filmofila sigurno želela da vidi:

1. "Gučijevi" (2021)

Pevačica i glumica Lejdi Gaga otkrila je da su ona i Salma Hajek snimile scenu seksa koja je isečena iz finale verzije filma "Gučijevi".

Lejdi Gaga glumila je Patriciju Ređani, koja je isplanirala ubistvo svog muža, naslednika modne imperije "Guči", dok Hajek tumači Patricijinu partnerku u zločinu, Đuzepinu "Pinu" Aurijemu.

profimedia

 

Glumica je tvrdila da postoji "cela strana ovog filma" koja nije prikazana u finalnoj verziji.

"Sećam se da sam bila na snimanju sa Salmom i rekla: 'Pa nakon što Mauricijo umre, možda postane vruće?'", ispričala je Gaga.

Iako su dve žene u pravom životu bile najbolje prijateljice i saučesnici u ubistvu Mauricija Gučija, nema stvarnih dokaza da su bile intimnije od toga.

Takođe, malo je verovatno da bi scena seksa između dve velike zvezde uspela da spase ovo ostvarenje koje je dobilo loše ocene publike i kritike. 

2. "Čarobnjak iz Oza" (1939)

Za filmski klasik "Čarobnjak iz Oza" snimljena je plesna numera za pesmu "Jitterbug", koja nije dospela u konačnu verziju filma.

Ta neobična odluka produkcije navodno je doneta zato što je pesma bila suviše energična i nije se uklapala u ostatak filma. 

Međutim, to je takođe bila jedna od najskupljih scena u filmu, za koju je produkcija navodno izdvojila preko 80.000 dolara i pet snimajućih nedelja.

Ipak, snimak je sačuvan, doduše vrlo lošeg kvaliteta.

3. "Osmi putnik 2" (1986)

Jedna od najpoznatijih isečenih scena iz filma "Osmi putnik 2" otkriva da je Elen Ripli (Sigurni Viver) imala ćerku, koja je umrla u vreme dok je ona još bila u hipersnu. 

Taj detalj popunjava mnoge praznine u njenom liku i filmu i objašnjava zašto se Ripli tako vezala za Njut, devojčicu koju je pronašla u uništenoj koloniji.

Scena je uključena u "Specijalnu verziju" filma koja je kasnije objavljena na DVD.

4. "Terminator 2: Sudnji dan" (1991)

Teško je objasniti zašto su reditelji na kraju odlučili da izbrišu jednu od ključnih scena u "Terminatoru 2", koja objašnjava kako je uopšte došlo do nastavka.

Naime, u toj sceni Džon i Sara Konor modifikuju Terminatorova osnovna podešavanja, tako da se legendarna mašina reprogramira na spasavanje ljudske rase.

To bi takođe objasnilo i kako je lik koji je igrao Arnold Švarceneger, na kraju filma pokazao empatiju.

5. "Ratovi zvezda: Povratak Džedaja" (1983)

Jedan izbrisani deo iz filma "Povratak džedaja" rešava veliku misteriju cele franšize: zašto Obi Van Kenobi nije rekao Luku da je Dart Vejder njegov otac.

Joda u toj sceni preuzima krivicu i kaže: "Obi Van bi ti rekao davno, da sam ga ja pustio".

6. "Kad jaganjci utihnu" (1991)

Hanibal Lekter trebalo je da ima sposobnost empatije, ali je na kraju ipak odlučeno da se lik promeni.

Naime, u jednoj sceni dok razgovara sa Klaris o Bafalo Bilu, sažaljivim glasom joj otkriva da je Bil postao čudovište zbog "godina sistematskog zlostavljanja". 

Oči mu tada čak i zasuze, ali ništa od toga ne možemo da vidimo u konačnoj verziji filma.

7. "Spiker: legenda o Ronu Burgundiju" (2004)

Proces snimanja "Spikera" podrazumevao je snimanje ogromne količine materijala, a zatim pažljivu selekciju u montaži.

Međutim, ispostavilo se da se tako nešto isplatilo, jer je isečenog materijala bilo toliko, da je snimljen i prateći film pod nazivom "Probudi se, Ron Burgundi: Izgubljeni film". 

Komentari (0)

Kultura