Aktuelno iz kulture

"Ne pristajem": Lipov Loud objavio prvo EP izdanje sa četiri emotivne pesme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/05/2022

-

11:19

"Ne pristajem": Lipov Loud objavio prvo EP izdanje sa četiri emotivne pesme
"Ne pristajem": Lipov Loud objavio prvo EP izdanje sa četiri emotivne pesme - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski bend garažne orjentacije Lipov Loud objavio je, u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama i striming servisima, prvo EP izdanje sa četiri pesme, koje će koncertno promovisati u beogradskom Elektropioniru u petak 27. maja (21.00).

Grupu osnovanu 2018. čine Bane Glumac (solo gitara i vokal), Đorđe Đolović (ritam gitara), Goran Kostić (bubnjevi) i Rade Šević (bas i vokal).

Lipov Loud se interesantno poigrao rečima, jer je EP nazvan "Ne pristajem", a udarna numera - "Ne priznajem". 

"Ta pesma je najmlađa od ove četiri", otkrivaju članovi grupe.

Promo

 

"Ne pristajem, ne priznajem, neću da te nemam... To je emotivna i iskrena ispovest pesnika o gubitku drage osobe. Sledi power balada 'Daleko iza nas', suočavanje sa prekidom ljubavi i samim sobom. 'Pucam za tobom' je pesma koja je sirup strasti i želje, što bi mladi rekli – čist neizdrž. Numera 'Nova ravnoteža' je slika realnosti, bitke sa monotonijom svakodnevnice i poremećaja sa kojima se suočavamo. Sve četiri pesme imaju jaku poruku i emociju, i u sebi nose ljubav", navode autori.

O korišćenju društvenih mreža u svrhu promovisanja grupe kažu: "Putem njih komuniciramo sa prijateljima benda i svima koji su za našu muziku zainteresovani. Potencijali društvenih mreža su ogromni. U ovom trenutku koristimo njihov mali deo, jer smatramo da su živi nastupi najbolji način za razmenu energije i upoznavanje sa našom muzikom".

Konkretne uzore, kako ističu - nemaju.

"Naša muzika spaja uticaje koje članovi benda pojedinačno sa sobom nose. Oni variraju od klasičnog roka, panka pa do novog talasa. Veliki uticaj na nas ima i muzika koja se ne prepoznaje u našem zvuku - elektronika, fank, soul... Našeg pevača, ne bez osnova, često nazivamo i šlager majstorom", kažu muzičari.

Promo

 

Upitani koje aktuelne bendove na srpskoj i regionalnoj sceni smatraju stilski sličnim, odgovaraju: "Sličnim sebi smatramo sve što miriše na organski rok, kako smo ga krstili u jednom razgovoru sa Sašom Žikićem, rok kritičarem i gitaristom benda S.T.R.A.H. Bliskost osećamo sa svim bendovima sa kojima smo delili prostor za probe u Studiju Lion, BIGZ-u i Jugošpedu. Dakle - The Bite, Sharks Snakes & Planes, El Prezidente, Yokono, Remedy…"

Lipov Loud sastavljen je od ljudi koji dolaze iz sveta TV produkcije i montaže, kulture i marketinga, pa sve do administrativnih poslova.

"Interesantno je da nam je basista, odnosno pevač, član zajednice lupera, solo gitarista prevodilac, ritam gitarista ozbiljan bajker, dok bubnjar ima najduži muzički staž jer se kalio svirajući u velikom broju cover bendova", kažu iz ove grupe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura