Aktuelno iz kulture

Vinona Rajder o Nikoli Đuričku u seriji "Stranger Things": "On je apsolutna legenda!"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

30/05/2022

-

21:24

Vinona Rajder o Nikoli Đuričku u seriji "Stranger Things": "On je apsolutna legenda!"
Vinona Rajder o Nikoli Đuričku u seriji "Stranger Things": "On je apsolutna legenda!" - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić/AP/Jason Mendez

veličina teksta

Aa Aa

Četvrta sezona hit serije "Stranger Things" dostupna je na Netfliksu od prošlog petka, a njeni ljubitelji imali su priliku da se upoznaju sa novim negativcem - Jurijem - kog igra proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko.

On igra ruskog krijumčara koji preko Aljaske prenosi američke proizvode u Rusiju i to u dogovoru s lokalnim vlastima.

"Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svetu, a nije ni ogromna. Zaista sam srećan, lepa je i upečatljiva uloga, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu, nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti", rekao je Nikola svojevremeno u podkastu Agelast o ovoj ulozi.

Vinona Rajder, koja u seriji glumi Džojs, odgovarajući na pitanje magazina Collider o atmosferi na snimanju, imala je samo reči hvale za Đurička.

"Ja zaista volim da radim sa Nikom. Bio je apsolutna legenda! Jedva čekam da ga ljudi upoznaju", rekla je Rajder, dok je njen kolega, Bret Gelman dodao da je Đuričko "genije komedije".

Srpski glumac polako ali sigurno pronalazi svoje mesto u Holivudu, gde je dobio ulogu i u odlično ocenjenoj seriji "For All Mankind", čije se emitovanje očekuje tokom ove godine na Apple TV+.

Imajte u vidu da ako još niste počeli da gledate četvrtu sezonu serije "Stranger Things", dalje čitanje može da vam pokvari budući doživljaj.

Ko je Jurij?

Prošle godine Netfliks je u kampanji za novu sezonu pojedinim pretplatnicima na adresu slao paket sa drvenim babuškama (ili matrjoškama), tradicionalnim ruskim lutkicama, zajedno sa papirom na kom je pisao telefonski broj 907-206-7700.

Netflix

Nikola Đuričko kao Jurij

Oni koji su pozvali taj broj, mogli su da čuju unapred snimljen Đuričkov glas u ulozi Jurija.

Da bismo bolje razumeli tu ulogu, potrebno je da se prisetimo događaja iz prethodne 3. sezone, na čijem je kraju Džojs zatvorila portal, a Hoper preživeo, ali su ga Rusi uzeli za svog zatvorenika.

Pošto su mislili da je špijun, nakon ispitivanja, poslali su ga u radni logor na Kamčatku. 

U logoru upoznaje čuvara Enza (igra ga Tom Vlašiha, kog znamo kao Čoveka bez lica u seriji "Igra prestola"), a koji tvrdi da ima način da ga oslobodi.

Tu nastupa njegov poznanik Jurij koji zahteva od Hoperovih prijatelja 40.000 dolara u zamenu za to da ga prokrijumčari na Aljasku. 

Međutim, on mu u odsudnom trenutku okreće leđa i dovodi ga u smrtnu opasnost.

Uloga u filmu Anđeline Džoli

Vrata Holivuda Đuričku je otvorila uloga u filmu Anđeline Džoli "Zemlja krvi i meda", a upravo on joj je na svečanosti povodom dodele Oskara, uručio humanitarnu nagradu Džin Heršolt. 

Usledile su njegove role u serijama "Legends", "The last Panthers", kao i u filmu Breda Pita "World War Z", a 2014. godine se pojavio u šest epizoda druge sezone holandske kriminalističke serije "Holandska omča".

Nedavno je zaigrao i uz popularnu Lili Kolins, koju znamo po ulozi u seriji "Emili u Parizu" i to u filmu "Halo of Stars" Entonija Lukera čiji je producent legendarni Terens Malik.

Na "domaćem terenu", gledali smo ga prošle godine u glavnoj ulozi u filmu "Živ čovek", koji je premijerno prikazan na Festu.

Uskoro će na Apple TV + biti dostupna druga sezona popularne serije "For All Mankinde", u kojoj Đuričko u njoj igra astronauta Stjepana Petroviča Aleksejeva.

Serija se inače bavi pitanjem šta bi se dogodilo da je Sovjetski Savez 1969. prestigao Ameriku u svemirskoj trci i prvi "osvojio" Mesec.

Komentari (0)

Kultura