Aktuelno iz kulture

Maj na Netfliksu: Nakon finansijskih gubitaka, striming servis lansira niz novih projekata

Komentari

Autor: Staša Rosić

02/05/2022

-

08:04

Maj na Netfliksu: Nakon finansijskih gubitaka, striming servis lansira niz novih projekata
Maj na Netfliksu: Nakon finansijskih gubitaka, striming servis lansira niz novih projekata - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks ulazi u mesec maj sa sasvim drugačijom perspektivom, nakon što su nedavni izveštaji pokazali da se ta striming platforma suočila sa velikim finansijskim gubicima.

Servis je zabeležio neočekivano veliki pad broja pretplatnika, što se odrazilo i na vrednost njihovih deonica, a automatski i na kadrovsku politku i planove za budućnost.

Ipak, u maju nam iz njhove produkcije stiže niz novih ostvarenja, ali tek treba da vidimo hoće li uspeti da ovog giganta vrate na uzlaznu putanju.

Predstavljamo vam deset najinteresantnijih novih filmova i serija koji nas u maju očekuju na Netfliksu.

"Hold Your Breath: The Ice Dive" (3. maj)

Finska roniteljka Johana Nordblad zvezda je novog dokumentarca na Netfliksu u kom pokušava da obori svetski rekord za ronjenje na dalj pod ledom u jednom dahu.

Nordblad je 2010. u nesreći na biciklu polomila nogu, a lekar joj je savetovao terapiju hladnom vodom. Međutim, iz toga se izrodila duboka ljubav prema ledenom kupanju, a zatim i ronjenju i ona je za pet godina oborila svetski rekord u ženskoj konkurenciji u plivanju na pedeset metara pod ledom.

Takođe, prošle godine preplivala je 103 metra bez ronilačkog odela i peraja ispod 60 centimetara debelog leda u Finskoj.

Dokumentarac o njenim poduhvatima biće dostupan od 3. maja na Netfliksu.

"Meltdown: Three Mile Island" (4. maj)

Iz Netfliksove "kuhinje" stiže još jedan dokumentarac, ovog puta u četiri nastavka, koji govori o najvećem nuklearnom incident u Americi.

Reditelj Kif Dejvidson udružio se sa producentima čuvenog filma "Erin Brokovič" Majklom i Karlom Šamberg, kako bi ispričao priču o čoveku koji je sprečio katastrofu.

"Klark" (5. maj)

U mini seriji "Klark" Bil Skarsgard igra stvarnu ličnost - Klarka Olofsona, švedskog pljačkaša banaka, zahvaljujući kom je popularizovan termin "stokholmski sindrom". 

Reditelj Jonas Akerlund opisao je tog antiheroja kao "politički najnekorektnijeg čoveka, nasilnog, vickastog i sa nadrealnom biografijom".

Serija je zasnovana na istinima i lažima iz Olofsonove autobiografije. Osuđivan je za trgovinu drogom, pokušaj ubistva, fizičke napade, krađe i na desetine pljački banaka, pa je više od polovine života proveo iza rešetaka.

Serija će biti dostupna od 5. maja na Netfliksu.

"The Pentaverate" (5. maj)

Šta ako je tajno društvo petorice ljudi još od Velike kuge uticalo na svetske događaje, čineći dobro? Jedan kanadski novinar kog igra urnebesni Majk Majers, rešen je da dođe do odgovora, ali na tom putovanju, biće u prilici da i sam spasava svet.

U ovoj mini seriji od šest epizoda kao narator se pojavljuje Džeremi Ajrons, a igraju Dženifer Saunders, Grehori Hojt i mnogi drugi.

Serija je inspirisana komedijom iz 1993. "Oženio sam se ubicom", a kao i "Klark", dostupna je od 5. maja.

"Marmadjuk" (6. maj)

Animirani film "Marmadjuk" zasnovan je na čuvenom stripu o nestašnom psu koji upada u razne nevolje. Ovog puta, želi da pobedi na Vestminsterskom šampionatu za pse i tako postane prva danska doga kojoj je tako nešto pošlo za rukom, a u tome mu pomaže čuveni trener.

U filmu glasove pozajmljuje mladi komičar Pit Dejvidson, kao i legenda glumišta Dž. K. Simons. 

"Loin du périph" (6. maj)

Omar Si, kog znamo iz francuske hit serije "Lupin" igra u ovoj novoj akcionoj komediji o dvojici policajaca potpuno različitog stila, načina života i karijere, koji su godinama radili zajedno, ali i ih je život razdvojio.

Međutim, oni se ponovo udružuju u neobičnoj istrazi koja ih vodi sve do Francuskih Alpa. Kroz niz komičnih, ali i opasnih situacija, oni će pokušati da razreše veliku kriminalnu šemu koja možda i prevazilazi njihove kapacitete.

"42 días en la oscuridad" (11. maj)

Serija čiji bi naziv mogao da se prevede kao "42 dana tame", verovatno je i najveći Netfliksov projekat poreklom iz Čilea.

U prvoj sezoni pratimo nestanak žene i pokušaj njene sestre da je pronađe, uprkos nemaru institucija i maltretiranju koje trpi od medija.

Serija će biti predstavljena 11. maja.

"Operation Mincemeat" (11. maj)

Kolin Firt i Metju Mekfejden igraju u ovoj drami iz perioda Drugog svetskog rata, koja prati dvojicu obaveštajaca koji pokušavaju da sačuvaju tajnu o invaziji Saveznika na Siciliju.

Mišel Ašford potpisuje scenario u kom se stapa više različitih tokova radnje i raspoloženja: od napetosti, uzbuđenja, romanse, neočekivanog humora i beskrajnih iznenađenja.

Film je režirao oskarovac Džon Maden, reditelj "Zaljubljenog Šekspira", a na Netfliksu je dostupan od 11. maja.

"Senior Year" (13. maj)

Ribel Vilson zvezda je nove komedije o ženi koja se jednog dana budi iz dvadesetogodišnje kome u koju je pala još kao tinejdžerka, a sada se kao 30-godišnjakinja vraća u srednju školu.

Iako je mnogo starija od svojih školskih drugara, ona je rešena da ostvari svoj san i postane kraljica mature.

"Stranger Things" (prvi deo 4. sezone, 27. maj)

Posle tri godine pauze, konačno stiže nastavak hit serije "Stranger Things", koji će biti objavljen u dva dela: prvi će biti dostupan od 27. maja, a drugi od 1. jula.

U zvaničnom opisu serije ističe se da se četvrti nastavak odigrava šest meseci nakon velikog obračuna na kraju teće sezone. Ekipa je po prvi put razdvojena u četiri grupe i suočava se sa novom natprirodnom pretnjom i misterijom koja bi, ako uspeju da je reše, mogla da označi i kraj problema sa čudovištima.

Nedavno objavljeni trejler otkrio je novog negativca - Viktora Krila, koga tumači Robert Englund, glumac koji je bio "noćna mora" mnogih koji su ga osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoleća gledali u filmovima iz serijala o Frediju Krugeru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura