Aktuelno iz kulture

Beogradska filharmonija zatvorila sezonu koncertom u Kolarcu

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

23:32

Beogradska filharmonija zatvorila sezonu koncertom u Kolarcu
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Grandiozno zatvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije večeras se odvijalo pod upravom dirigenta Kevina Grifitsa i uz nesvakidašnji program, a pred publikom je Pijanista Dejan Lazić sa orkestrom svirao samo levom rukom.

Beogradskoj filharmoniji se pridružio i hor Kolegijum muzikum u zajedničkom izvođenja "Planeta" Gustava Holsta. Finale filharmonijske sezone počelo je najpre romantičnom šetnjom po rajskom vrtu Frederika Dilijusa, inače uvertirom za operu "Romeo i Julija na selu" u kojoj je kompozitor Šekspirove junake premestio u tada moderno švajcarsko selo.

Ova šetnja publiku je uvela u neobično Britnovo ostvarenje za klavir i orkestar. "Diverzije na temu", delo napisano za levu ruku, a Beogradska filharmonija ga je večeras izvela prvi put sa pijanistom Dejanom Lazićem.

Koncert su na spektaluran način zatvorile dramatične i uzbudljive "Planete " Gustava Holsta, uz podršku ženskog akademskog hora Kolegijum muzikum. Kruna ove koncertne godine biće "Betoven maraton", izvođenje svih Betovenovih simfonija u jednom danu, najpre u Dortmundu 19. juna, a potom u Novom Sadu 26. juna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura