Aktuelno iz kulture

Porodica autora koji je inspirisao film "Top gan" tužila Paramaunt Pikčers zbog autorskih prava

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2022

-

20:23

Porodica autora koji je inspirisao film "Top gan" tužila Paramaunt Pikčers zbog autorskih prava
Porodica autora koji je inspirisao film "Top gan" tužila Paramaunt Pikčers zbog autorskih prava - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Porodica autora čiji je članak inspirisao film Toma Kruza "Top gan" iz 1986. godine, tužila je Paramaunt Pikčers zbog kršenja autorskih prava povodom ovogodišnjeg nastavka blokbastera "Top Gan: Maverik".

Prema tužbi podnesenoj federalnom sudu u Los Anđelesu, jedinica Paramaunt Global nije uspela da povrati prava na članak Ehuda Jonaja "Top Ganz" iz 1983. godine od njegove porodice, pre nego što je objavio nastavak, prenosi Rojters.

Navodi se da su Šoš i Juval Jonaj, koji žive u Izraelu, i Ehudova udovica i sin, rekli da je Paramaunt namerno ignorisao da su im autorska prava vraćena u januaru 2020. godine, oglušujući se na savezni zakon o autorskim pravima.

Paramount nije odmah odgovorio na zahteve za komentar.

Dodaje se da je tužbom tražena neodređena odšteta, uključujući i neke profite od filma "Top Gan: Maverik", kao i da se Paramaunt blokira u distribuciji filma ili daljih nastavaka.

Rojters ističe i to da je „Top Gun: Maverick" najveći ovogodišnji hit na blagajnama, koji je zaradio 291 milion dolara u Severnoj Americi i 548,6 miliona dolara širom sveta u prvih 10 dana objavljivanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura