Aktuelno iz kulture

Efekat "Stranger Things": Veliki muzički hitovi iz prošlosti koje su oživele popularne serije

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2022

-

19:51

Efekat "Stranger Things": Veliki muzički hitovi iz prošlosti koje su oživele popularne serije
Efekat "Stranger Things": Veliki muzički hitovi iz prošlosti koje su oživele popularne serije - Copyright Printscreen YouTube/Still Watching Netflix, adreon, Logan Sullivan, MusicOfGlee

veličina teksta

Aa Aa

Svet još nije dobio dugoočekivani završetak četvrte sezone Netfliksove serije "Stranger Things", ali je bez obzira na ishod bitke čudovišta iz "Naopakog sveta" i nepokolebljive ekipe iz Hokinsa, jedan pobednik je već izvestan - muzičarka Kejt Buš.

Serija koju mnogi nostalgičari vole zbog referenci na popularne filmove, serije, hranu i predmete iz osamdesetih, u svim dosadašnjim sezonama uspevala je da probudi interesovanje javnosti za muziku staru preko trideset godina, a jedan od takvih hitova je i "Running Up That Hill" Kejt Buš, koji je zahvaljujući "Stranger Things" ponovo dospeo na liste najslušanijih pesama u mnogim zemljama sveta.

Fanovima serije Buš se lično zahvalila objavom na svom sajtu, gde je priznala da i sama jedva čeka završetak sezone.

Međutim, ovo nije prvi put da neka popularna serija oživi stare hitove. Euronews vam predstavlja pesme koje su dobile novi život zahvaljujući savremenim igranim programima.

"Don’t Stop Believin", ("Gli")

Bend Journey iz sedamdesetih dodina prošlog veka, ponovo je dospeo na top liste zahvaljujući seriji "Gli". 

Te 2009. godine lansirana je pilot epizoda popularne serije o ljubiteljima mjuzikla, članovima "Gli Kluba", a u njenoj završnici gledaoci su imali priliku da vide Rejčel, Kurta, Mercedes i ostatak ekipe dok pevaju pesmu "Don’t Stop Believin" u skoro praznoj sali.

"Simply the Best", (Schitt’s Creek)

Hvaljeni kanadski sitkom "Schitt’s Creek" govori o bogatoj porodici iz Ontarija koju je sreća odjednom napustila. U kasnijim sezonama razvila se ljubav između Dejvida i njegovog poslovnog partnera Patrika, a u jednoj nezaboravnoj sceni, Dejvidova ekscentrična majka Mojra posmatra dok njen sin peva partneru "Simply the Best" Tine Tarner. 

Dejvidova obrada je odmah dospela na prvo mesto top liste saundtreka na iTunes Kanada.

"Tomorrow Never Knows", (Mad Men)

Serija zbog koje su svi postali nostalgični za pedesetim godinama, zapravo je imala najbolje reference za narednu dekadu. 

Tako u jednoj sceni mlada, buduća supruga Dona Drejpera kaže da sluša Bitlse.

U drugom trenutku Don spušta iglu gramofona na ploču "Tomorrow Never Knows", koja je starijim gledaocima vratila uspomene na jedan od najvećih bendova svih vremena, a mnoge milenijalce tek upoznala sa magijom Bitlsa.

Lionsgate studio je navodno platio 233.000 evra za puštanje te numere.

In the depths of a deep winter lockdown who would have thought that a drama about the HIV/AIDS epidemic would capture UK audiences?

"It’s a Sin", (It’s a Sin)

U jeku pandemije koronavirusa u Britaniji je postala popularna serija "It’s a Sin" Rasela T. Dejvisa o životu homoseksualaca u jednom od najgorih perioda u istoriji kada je reč o LGBT pravima.

Naslovna numera te serije je istoimena pesma grupe Pet Shop Boys iz 1987. koja je dospela na top liste u Britaniji, posle gotovo trideset godina.

Strimovanje te pesme poraslo je za 249 procenata, a Elton Džon i pevač grupe Years & Years Oli Aleksander, koji je i zvezda serije, objavili su svoju obradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura