Aktuelno iz kulture

Pesma Kejt Buš zahvaljujući popularnoj seriji posle skoro 40 godina ponovo dospela na top liste

Komentari

Autor: Guardian

01/06/2022

-

15:18

Pesma Kejt Buš zahvaljujući popularnoj seriji posle skoro 40 godina ponovo dospela na top liste
Kejt Buš - Copyright AP/John Glanville

veličina teksta

Aa Aa

Pesma Kejt Buš iz 1985. godine ponovo se našla u vrhu top lista, nakon što je uvrštena u saundtrek nove sezone hit serije "Stranger Things".

Reč je o hitu "Running Up That Hill (A Deal With God)" koji je posle 37 godina ponovo osvojio slušaoce.

"Stranger Things" serija, čija je radnja smeštena u osamdesetim, upoznaje mlađe generacije sa epohom u kojoj nisu ni rođene, a pesma sa albuma "Hounds Of Love" može da se čuje u prvoj epizodi četvrte sezone.

Nju na početku na vokmenu sluša Maks Mejfild, a melodija može da se čuje i u nekim drugim ključnim scenama, piše Guardian.

Nakon svog debija 1985, "Running Up That Hill" je zauzeo 3. mesto na britanskim listama, dok je u SAD dospeo među Top 40 na Bilbordovoj listi.
 
Remiks pesmeiz 2012. dosegao je 6. mesto britanske lestvice singlova, a takođe je bio deo zvučne kulise završne ceremonije letnjih Olimpijskih igara iste godine. Kejt Buš ostala je aktivna do danas, a svoj poslednji album "50 Words For Snow" izdala je 2011. godine. Triput je bila nominovana za Rokenrol dvoranu slavnih, poslednji put ove godine.

Ovo nije prvi put da neka stara pesma ponovo stekne veliku popularnost zahvaljujući seriji "Stranger Things". 

Muzička tema "Beskrajne priče" (The NeverEnding Story) zabeležila je rast broja pregleda na Jutjbu od čak 800 procenata, nakon što se pojavila u trećoj sezoni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura