Aktuelno iz kulture

O čemu se radi u hit seriji "Irma Vep", čiju drugu epizodu mnogi željno očekuju

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

09/06/2022

-

08:42

O čemu se radi u hit seriji "Irma Vep", čiju drugu epizodu mnogi željno očekuju
O čemu se radi u hit seriji "Irma Vep", čiju drugu epizodu mnogi željno očekuju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na HBO je počelo prikazivanje nove adaptacije kultnog filma "Irma Vep" Olivjea Asajasa iz 1996. godine, ali ovog puta u vidu serije, u kojoj je glavna uloga pripala oskarovki Alisiji Vikander.

Serija koja je već dobila izuzetne ocene kritičara i publike prati Miru, američku glumicu, koja razočarana karijerom i nedavnim raskidom dolazi u Francusku da glumi u rimejku starog francuskog filma o vampirima. 

Kako vreme odmiče, u junakinji počinju da se brišu granice između njene ličnosti i lika koji tumači i dospeva na tle između mašte i stvarnosti, umetnosti i života.

U prvoj epizodi koja nosi naziv "The Severed Head" gledaoci se tek upoznaju sa ključnim igračima, tenzijom, neprijateljima i saveznicima kao i čudnom svetu snimanja visokobudžetnih filmova, a recenzenti je opisuju kao "stilizovanu" i "zaraznu".

Iako su mnogi sumnjali da će se naći dostojna zamena za Megi Čong, koja je u originalnom filmu glumila glavnu ulogu, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama i prvim kritikama filmskih portala, Vikander je u tome uspela.

"Sve je izgrađeno oko Vikander, u ulozi koja maksimalno koristi baletsku utreniranost zvezde. U scenama sa Arjonom je opipljiva erotika, a u kasnijim epizodama nagoveštava se njena opsednutost likom, koja je bila tako ključna za film iz 1996", piše Hollywood Reporter, dodajući da Čong nedostaje utoliko, što je liku ulivala jedan specifičan izraz iscrpljenosti i otuđenosti, koji je ovde izostao.

Seriju ponovo režira Asajas, koji potpisuje i nedavna ostvarenja kao što su "Personal Shopper", "Doubles vies" i "Osinja mreža".

Pored Vikander, u filmu igraju i Vensan Maken, Devon Ros, Bajron Bauers, Tom Staridž i mnogi drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura