Aktuelno iz kulture

Somborski filmski festival od 11. jula pod sloganom "Tragom snova Ernesta Bošnjaka"

Komentari

Autor: FoNet

10/06/2022

-

20:50

Somborski filmski festival od 11. jula pod sloganom "Tragom snova Ernesta Bošnjaka"
Somborski filmski festival od 11. jula pod sloganom "Tragom snova Ernesta Bošnjaka" - Copyright TANJUG/ KULTURNI CENTAR "LAZA KOSTIC" SOMBOR/ NADJA REPMAN

veličina teksta

Aa Aa

Somborski filmski festival biće održan od 11. do 15. jula pod sloganom "Tragom snova Ernesta Bošnjaka" kako bi podsetio na osnivača jugoslovenske kinematogradije, reditelja i producenta koji je 1906. doneo prvi kino-projektor u Sombor i otvorio bioskop.

"Somborski filmski festival je od svog osnivanja 2018. godine zamišljen da neguje vrednosti sredine koju nastanjuje dvadeset i jedna nacionalnost. U takvom okruženju Festival se trudi i radi na podsticanju tolerancije, ravnopravnosti i slobode", rekla je direktorka festivala Vesna Šašić.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, selektor Dejan Dabić rekao je da će festival otvoriti film "Strahinja Banović" reditelja Stefana Arsenijevića.

Najavio je da će publika moći da vidi debitantski film Gorana Nikolića "Heroji", kao i film nagrađivanog reditelja Branka Šmita o ratnim veteranima "A bili smo vam dobri".

U okviru predfestivalskog programa biće prikazan film "Leto kada sam naučila da letim", reditelja Raše Andrića.

Komentari (0)

Kultura