Aktuelno iz kulture

Dejvid Geta prodao katalog svojih pesama za više od 100 miliona dolara

Komentari

Autor: Independent

18/06/2021

-

16:20

Dejvid Geta prodao katalog svojih pesama za više od 100 miliona dolara
Dejvid Geta prodao katalog svojih pesama za više od 100 miliona dolara - Copyright EPA/BOGLARKA BODNAR

veličina teksta

Aa Aa

Dejvid Geta je prodao svoj katalog pesama Vorner mjuziku, zajedno sa budućim snimcima i to po ceni koja navodno iznosi preko 100 miliona dolara, prenosi Independent.

Francuski di-džej i producent koji ovog leta nastupa na našem Egzit festivalu, prodao je do sada preko 50 miliona primeraka svojih albuma širom sveta.

On nije prvi muzičar koji je prodao svoj katalog nekoj producentskoj kući: na sličan potez ranije su se, između ostalih, odlučili Pol Sajmon, Šakira i Blondi. Tako je i Bob Dilan sklopio ugovor sa Univerzal mjuzik grupom "težak" 300 miliona dolara za prodaju celokupnog kataloga, dok je Nil Jang pak prodao polovinu svog kataloga muzičkom investicionom fondu Hipnozis Songs za 150 miliona dolara.

"Uzbuđen sam zbog novih pesama na kojima radim. Još više sam uzbuđen što sam počeo da nastupam i puštam svu novu muziku uživo mojim fanovima. Ovo je pravi trenutak da obnovim svoje kreativno partnerstvo sa timom iz Vorner mjuzika. Ovaj ugovor će mi omogućiti da imam najbolje ljude oko sebe, koji će osigurati da nastavim sa inovacijama i uzbudljivim novim projektima, dok istovremeno radim na proširenju kataloga i izgradnji moje karijere", saopštio je Geta.

Vorner mjuzik opisuje Getu kao "jednog o izvođača sa presudnim uticajem na elektronsku muziku i dens kulturu od početka novog milenijuma".

"Retko je da jedan izvođač, ne samo definiše žanr, nego ga i transformiše. Dejvid to radi preko dve decenije - pokreće publiku širom sveta i utiče na čitave generacije novih talenata", rekao je Maks Lusada, izvršni direktor Vorner Rekorded mjuzik.

Komentari (0)

Kultura