Aktuelno iz kulture

Želimir Žilnik, Mina Ðukić i Lazar Bodroža među filmadžijama koji su dobili finansije za nova ostvarenja

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2022

-

12:50

Želimir Žilnik, Mina Ðukić i Lazar Bodroža među filmadžijama koji su dobili finansije za nova ostvarenja
Želimir Žilnik, Mina Ðukić i Lazar Bodroža među filmadžijama koji su dobili finansije za nova ostvarenja - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije donelo je rešenje o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2022. godinu u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, a među podržanim autorima našli su se Želimir Žilnik, Mina Ðukić, Milutin Petrović...

Konkurs za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova raspisao je Filmski centar Srbije, a Komisija Filmskog centra Srbije odlučivala je u sastavu: Nikolina Vučetić-Zečević (predsednica), Dragan Marinković, Kosta Peševski, Dragan Jeličić i Igor Onič.

Na konkurs je prijavljeno ukupno 19 projekata, a podržano je pet.

Karpo Godina/ BELDOCS

Želimir Žilnik

Rediteljka Mina Ðukić podržana je u nameri da snimi film "Deca pevaju hitove" u produkciji kuće Sense Production.

Drugi film Mine Ðukić, nagrađivane rediteljke filma "Neposlušni", rekvijem je o zemlji koje više nema iz vizure dva deteta, najboljih drugarica Mile i Jovane.

Dok devojčice sanjaju o zajedničkom nastupu na takmičenju pod nazivom "Deca pevaju hitove", oko njih se budi rat koji će njihovu generaciju obeležiti zauvek.

Veliki as jugoslovenske kinematografije Želimir Žilnik snimaće film "Sloboda ili barbarizam"

Žilnik stvara svoj novi film na ostacima otkrivenih delova svog nikada završenog filma
i ukazuje filmskim jezikom na društvene, političke i ekonomske teme unazad pola veka.

Ivana Mladenović ima priliku da snimi film "Sorela di Clausura" koji kroz odnos dve žene prikazuje svet muzike, slavnih i njihovih obožavalaca, govoreći o neuništivoj potrebi za ljubavlju i pažnjom.

Prirodni nastavak naučno-fantastičnog filma "Ederlezi Rising" pod naslovom "Offworld" snimaće reditelj Lazar Bodroža, dok će Milutin Petrović snimati film "Počnimo ljubav iz početka" koji se bavi životom džez dive Beti Ðorđević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura