Aktuelno iz kulture

Glumac sa daljinskim upravljačem: Kakve serije voli da gleda Dejan Lutkić

Komentari

Autor: Sonja Šulović

23/06/2022

-

14:49

Glumac sa daljinskim upravljačem: Kakve serije voli da gleda Dejan Lutkić
Glumac sa daljinskim upravljačem: Kakve serije voli da gleda Dejan Lutkić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, Prinskrin/Youtube/Arrow Films, FilmKanalen, HBO Max

veličina teksta

Aa Aa

Popularni mjuzikl - opereta "Jadnici" (Les Misérables) prema romanu Viktora Igoa večeras će biti izvedena jubilarni 100. put na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum. 

U njoj će naš proslavljeni glumac Dejan Lutkić igrati Žavera, koji je na tragu glavnom liku Žanu Valžanu, nakon što je ranije bio u ulozi prevaranta Tenardijea, vlasnika krčme.

"Srce mi je puno što sam deo ovako značajnog projekta, jer glumcu se ne pruža često prilika u životu da zaigra u ovako kapitalnom delu književnosti sa apsolutno genijalnom muzikom. Timarov i ja smo jedini iz podele koji smo imali tu priliku i sreću da se prošetamo kroz ta dva lika i zadovoljimo svoje glumačko biće na maksimalnom nivou. Došlo je to naše ideje da se zamenimo sa tim karakterima koji su dve neverovatne krajnosti, potpuno različiti, i bio nam je izazov", rekao je Lutkić u jednom nedavnom intervjuu. 

Ipak, "daske koje život znače" nisu jedino mesto na kom glumca možemo gledati ovih dana, budući da se na "Superstar TV" emituje i njegova hit serija "Zbornica" u kom glumi strogog nastavnika. 

Tu su i "Švindleri", "Jagodići", "Junaci našeg doba", "Santa Maria Della Salute" i mnogi drugi naslovi televizijskih programa, u kojima je briljirao, ali je nas ovog puta zanimalo šta je to što on voli da gleda.

Dejan Lutkić je tako specijalno za Euronews Srbija ispričao kakve su njegove navike, kada se domogne daljinskog upravljača.

* Zašto volite serije i šta ih čini toliko posebnim za glumce, u odnosu na film i pozorište?

Televizijske serije volim koliko i film i pozorište. Jednostavno, volim svoj posao i zahvalan sam što imam priliku da stvaram i učim. U poslednjih nekoliko godina vlada ekspanzija serijskog programa, ne samo kod nas, već u celom svetu. Da li je ova hiperprodukcija dobra - ostaje nam da vidimo. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

* Koju seriju ste gledali više puta?

Postoje filmovi koje sam gledao više puta, mislim da nijednu seriju nisam gledao više od jednom.

* U kojoj biste voleli da ste igrali glavnu ulogu (bilo domaćoj, bilo stranoj)?

Takve želje sam odavno ugasio u sebi. Ne razmisljam vise na taj način. Trudim se da radim dobre stvari koje imaju vrednost.

* Kraj koje serije vam se ne dopada, te biste ga rado, da tako može, promenili?

Uh ima ih dosta… Jedna od njih je "Igra prestola". Kraj serije je zbrzan i neadekvatan svemu što je predhodilo.

* Uz koju seriju ste najviše plakali?

Nisam imao takav doživljaj gledajući seriju.

* A koju krišom gledate?

Ništa ne gledam krišom, nemam razloga da se krijem.

* Koja bi bila serija koja je prema vašem mišljenju potcenjena?

Ne mislim da je bilo koja serija potcenjena. Možda ima nekih koje su precenjene… Kvalitet nekako uvek nađe svoj put do gledalaca.

* A ona za koju biste rekli da je za sva vremena?

Teško je izdvojiti jednu, ali recimo: "Sopranovi", "Gomora", "Bron/Broen" (Most) i tako dalje.

* I na posletku, koja vam je omiljena serija na kojoj ste radili?

Volim sve serije koje sam radio. Iz svake sam ponešto novo naučio i svaka mi je nešto dala, a nešto oduzela. Postoji dobar balans.

Komentari (0)

Kultura