Aktuelno iz kulture

Kejt Buš o novom talasu popularnosti zahvaljujući "Stranger Things": "Ceo svet je poludeo"

Komentari

Autor: BBC

25/06/2022

-

12:43

Kejt Buš o novom talasu popularnosti zahvaljujući "Stranger Things": "Ceo svet je poludeo"
Kejt Buš o novom talasu popularnosti zahvaljujući "Stranger Things": "Ceo svet je poludeo" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kejt Buš, zvezda osamdesetih, čija je pesma "Running Up That Hill" poslednjih nedelja doživela pravu renesansu zahvaljujući seriji "Stranger Things", izjavila je nedavno za BBC da nije mogla ni da zamisli da će posle 37 godina svedočiti takvom uspehu.

"Ceo svet je poludeo. Mislila sam da će pesma dobiti neku pažnju, ali nisam ni slutila da će biti ovako", rekla je Buš.

"Running Up That Hill" je omiljena pesma protagonistkinje iz serije "Stranger Things", devojčice Maks (Sejdi Sink), a sada je osvojila generacije koje nisu bile ni rođene kada je objavljena 1985. godine.

Pesma se našla među deset najslušanijih u Americi, što je prvi put da Kejt Buš, inače britanska zvezda, osvoji top liste s druge strane okeana.

Takođe, sa 63 godine, Buš je postala najstarija žena koja se našla među najslušanijim u Americi, oborivši rekord koji je postavila Šer sa pesmom "Believe" u 52. godini.

"Ovo je sasvim nova publika. Oni nikad pre nisu čuli za mene i to mi se dopada", rekla je pevačica u kratkom intervjuu.

Ko je Kejt Buš?

Buš je započela karijeru sedamdesetih godina prošlog veka i pažnju javnosti privukla pesmom "Wuthering Heights" i snimila još mnogo hitova u svojoj bogatoj karijeri, ali se poslednjih godina povukla iz žiže javnosti.

Pesma "Running Up That Hill" našla se na njenom petom studijskom albumu 1985. 

"Muzika je posebna, drugačija od svih drugih oblika umetnosti. Svi vidovi umetnosti imaju svoje mesto, ali muzika ima način da dotakne srca ljudi", rekla je Buš, dodajući da ona svoju hit pesmu i dalje zove radnim nazivom "A Deal With God".

AP/John Glanville

 

Nju je oduševilo kako je pesma upotrebljena u seriji "Stranger Things" i zato je nedavno kontaktirala tvorce serije da im se lično zahvali, budući da britanski mediji pišu da je od novog talasa popularnosti "Running Up That Hill" zaradila najmanje milion dolara.

"Pomislila sam kako je divno što je pesma talisman za Maks. Zaista je dirljivo", rekla je Buš, koja je priznala da je i sama pogledala sve epizode i to odjednom.

Muzičarka, koja je priznala da je njen telefon "drevna cigla", zbog čega je tek od prijatelja saznala za popularnost pesme, oduševljena je time što je njena muzika dobila novi život.

"Hvala svima. Neverovatno je to što se događa", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura