Aktuelno iz kulture

Jovana Balašević: Serija "Zbornica" nas podseća koliko je prosveta važna

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

10:43

Jovana Balašević: Serija "Zbornica" nas podseća koliko je prosveta važna
Jovana Balašević - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Balašević koja je govorila o ulogama u seriji "Zbornica" i predstojećem filmu "Liberta".

Balašević je rekla da komedija nije lak žanr u kome je presudna hemija koja postoji između glumaca i čitavog tima.

Primetivši da se često desi da iza kamere bude zabavno, jer glumci vole da pričaju anegdote i zabavljaju se, Balašević je rekla da se desi da se ta energije prenese "na nešto što nije tema" i svi se posle pitaju kako nešto ne valja.

"Mislim da je pod vrlo veštom palicom reditelja Ðorđa Stanimirovića vođena ekipa u kojoj smo se stvarno izuzetno slagali, nije bilo antagonizma i nesporazuma, bio je tim koji je dobro funkcionisao, svi smo bili u istom i igrali smo se", rekla je glumica.

Upitana šta gledaoce privlači seriji "Zbornica", Balašević je rekao da postoji "osećaj prijatnosti".

"Dugi niz godina čujem publiku, kolege i prijatelje: 'Nemoj da me zoveš, ako je nešto teško. Ne mogu više...' Ovde nema nasilja, psovki", ocenila je Balašević.

Glumicu je privukla "Zbornici" ideja da se radi o kolektivu predagoga, za koje kaže da su "naši drugi roditelji".

"Ovde nas je negde vratilo u školske kupe, u ideju koliko je prosveta važna, koliko su predagozi važni u kreiranju svačijeg karaktera i ličnosti", naglasila je Balašević.

Za njenu ulogu školske psihološkinje Lidije "dolaze lepi komplimenti i dobri komentari".

Balašević je priznala da godinama unazad dobija uloge u scenariju opisane sa: "Ulazi lepa atraktivna, top model ili super riba", i onda se obeshrabri i raduje se zrelim godinama kada će je napustiti uloge zavodnica.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Neka tako bude, ali hajde da u tome nađemo nešto što je interesantno. I na sreću pisac je vešto nabacio kao ideju patološku nesigurnost, nesnađenost i tugu iza samouverene žene koja je dominantna", rekla je Balašević.

Njen lik voli da popije, a za Balašević, koja je u pozorištu igrala likove koji se gube u putevima droge, bio je "izazov ne igrati pijanstvo banalno na prvu loptu".

Balašević očekuje 17. jula premijera filma "Liberta - rađanje grada" na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru proslave Novi Sad- Evropska prestonica kulture.

Prema njenim rečima, to je divan film po scenariju Gvozdena Durića u režiji Žanka Tomića u kome igra ulogu "madam", ali dodaje: "Ni blizu onoga što vam se možda nabacuje kao ideja".

"Ona je tako smirena osoba, sve vidi, svakog razume, malo priča puno posmatra. Sušta suprotnost mom karakteru, ali je bila jako interesantna za igru pogotovo što je pružala mogućnost lepe transformacije", rekla je Balašević.

Komentari (0)

Kultura