Aktuelno iz kulture

Braća Ruso: Odlazak u bioskop ili pozorište danas sebi može da obezbedi samo elita

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2022

-

09:30

Braća Ruso: Odlazak u bioskop ili pozorište danas sebi može da obezbedi samo elita
Braća Ruso: Odlazak u bioskop ili pozorište danas sebi može da obezbedi samo elita - Copyright Tanjug AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Poznati britanski reditelji i producenti braća Ruso, Džozef i Entoni, čiji predstojeći film "Sivi čovek" i pre premijere izaziva veliko interesovanje, istakli su da je najveća prednost objavljivanja filmova na striming servisima finansijska korist za korisnike.

Braća Ruso, najpoznatija po svom radu u režiji četiri velika Marvelova filmska ostvarenja, izneli su na konferenciji za novinare povodom izlaska "Sivog čoveka", svoje mišljenje povodom velike diskusije koja se vodi u američkoj javnosti poznatoj pod nazivom "striming protiv bioskopa".

Braća Ruso su istakla da je "filmska industrija u krizi" i da oni lično podržavaju striming, jer ljubitelji sedme umetnosti lakše mogu da priušte sebi uživanje u filmovima iz udobnosti doma.

Oni su sugerisali da odlazak u bioskop ili pozorište, zbog visokih cena, danas sebi može da priušti "samo elita".

Reditelji su naveli da će film "Sivi čovek" biti objavljen i na striming servisu, pored odabranih bioskopa, kao što je prvobitno i najavljeno.

"U našim očima, striming ima najvise smisla jer po ceni jednog bioskopskog iskustva dobijate neograničen pristup zabavnom programu", zaključili su oni.

Braća Ruso su britanski reditelji, producenti i scenaristi čija dela su ostvarila velike uspehe na polju filmske industrije. Pored velikog broja nagrada, braća Ruso su komercijalno nauspešniji reditelji svih vremena, posle reditelja Stivena Spilberga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura