Aktuelno iz kulture

Oskarovac Hoakin Finiks i njegova partnerka Runi Mara ponovo zajedno na velikom platnu

Komentari

Autor: Collider/Miror

21/06/2021

-

21:53

Oskarovac Hoakin Finiks i njegova partnerka Runi Mara ponovo zajedno na velikom platnu
Hoakin Fenisk i Runi Mara - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Nakon hvaljenog psihološko-krimi trilera "Zaista, nikad nisi bio ovde / You Were Never Really Here", Hoakin Finiks će ponovo sarađivati sa rediteljkom i scenaristkinjom Lin Remzi. U pitanju je projekat radnog naziva "Polaris", a nagrađivanom tandemu pridružiće se i Hoakinova životna partnerka, glumica Runi Mara.

Informacija je otkrivena, kako prenosi Collider, tokom festivala u Valensiji, ali se detalji oko novog ostvarenja priznate škotske rediteljke čuvaju u strogoj tajnosti.  

On je lud, ali najbolji glumac

Remzijeva je za Hoakina, između ostalog, kazala: "On je lud, ali najbolji glumac kog sam u životu srela. Sve što radi na setu, radi s razlogom... Nemoguće je ne osećati uzbuđenje kada pripremate film sa Hoakinom".

Rođena u Glazgovu, Lin Remzi uživa reputaciju jednog od najoriginalnijih i najzanimljivijih autora koji rade na polju nezavisnog filma. Njen film iz 2011. "Moramo da pričamo o Kevinu" višestruko je nagrađen i hvaljen od strane kritike, ali i publike.

Oskarovac Finiks, i pre oblačenja odela Artura Fleka u hvaljenom "Džokeru", važio je za tipa koji se uspešno kreće slepim ulicama i tamnim sokacima ljudske psihe.

"Zaista, nikad nisi bio ovde" 2017. je pokupio nagrade za najbolji scenario i najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Kanu.

Hoakin se u ovom filmu našao u ulozi Džoa, traumatizovanog i emocionalno distanciranog ratnog veterana, i bivšeg FBI agenta, koji živi sa dementnom majkom, ujedno i njegovom jedinom vezom sa onim što bi se moglo nazvati normalnim životom.

Nakon rata i službe, Džo se okrenuo poslu plaćenika radi preživljavanja. Njegova specijalnost je spasavanje devojčica koje su postale belo roblje. Pred njim je misija spasavanja Nine, ćerke njujorškog senatora, koja je kidnapovana i smeštena da radi u bordelu na Menhetnu. Kada se posao otrgne kontroli, Džoove noćne more počinju da ga obuzimaju i zavera biva razotkrivena...

Pre toga, u delu "Ona/Her" Spajka Džounza iz 2013. godine, Hoakin je bio depresijama sklon usamljenik koji ljubav pronalazi u operativnom sistemu svog računara. Na snimanju filma je i upoznao sadašnju partnerku, sa kojom je igrao i u filmu "Marija Magdalena".

Očarao je publiku u ostvarenju "I’m still Here", gde je igrao sebe - autodestruktivnog glumca koji pokušava da izgradi hip-hop karijeru, što je Hoakin zapravo i radio u privatnom životu od 2008. do 2011.  

Mediji su ga prozvali i najvećim otpadnikom Holivuda 21. veka, a sam je govorio kako je napravio mnogo gluposti u životu verujući u datim momentima da radi pravu stvar.

Ne postoje bezgrešni

"Kad sam 2008. rekao da zauvek napuštam glumu, bio sam uveren da je tako. Tri godine kasnije uvideo sam grešku. Važno je priznati kad pogrešiš, jer ne postoje bezgrešni", izjavio je Hoakin gostujući u šouu Jimmy Kimmel Live 2015.

AP/Jordan Strauss

 

Prošle godine, Hoakin i Runi su dospeli u centar medijske pažnje, pošto je objavljeno da su postali roditelji dečaka.

Zvezda filma "Džoker" i njegova partnerka, isticali su svetski mediji, odabrali su da dečaku daju ime River u čast Hoakinovom starijem bratu koji je 1993. godine preminuo od prekomerne doze narkotika.

River je u to vreme bio na vrhuncu slave, bio je jedna od najvećih holivudskih zvezda i dečko koji obećava. Međutim, preminuo je u svojoj 23. godini nakon što se predozirao u klubu "Vajper rum" u Holivudu.

"Osećam se kao da sam u gotovo svakom svom filmu u kojem sam glumio imao vezu sa Riverom... I mislim da smo svi osetili njegovo prisustvo u našim životima na brojne načine", preneli su mediji svojevremeno Hoakinove reči.

Podsetimo, Hoakina će oživeti francuskog imperatora Napoleona Bonapartu u novom ostvarenju Ridlija Skota, dok njegovu parnerku Maru očekuje premijera dugoočekivanog filma Giljerma del Tora "Aleja košmara".

Komentari (0)

Kultura