Aktuelno iz kulture

Džejms Franko igra Fidela Kastra: Ćerka preminulog kubanskog lidera učestvuje u snimanju novog filma

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

07/08/2022

-

23:59

Džejms Franko igra Fidela Kastra: Ćerka preminulog kubanskog lidera učestvuje u snimanju novog filma
Džejms Franko igra Fidela Kastra: Ćerka preminulog kubanskog lidera učestvuje u snimanju novog filma - Copyright AP/Vianney Le Caer, AP Photo/Ortega

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Džejms Franko igraće kubanskog lidera Fidela Kastra u novom ostvarenju reditelja Migela Bardema "Alina of Cuba". 

Film prati život Aline Fernandez, Kastrove ćerke koju je dobio u vanbračnoj vezi sa Natalijom "Nati" Revuelte, koja je navodno dala svoj blagoslov da Franko na velikom platnu oživi njenog oca.

Entertainment Weekly piše da scenario potpisuju Hose Rivera ("Dnevnik motocikliste") i Nilo Kruz.

Revuelta je Alini prvi put rekla da joj je Kastro otac, kada je ona imala deset godina. Ona je postala veliki kritičar njegove vladavine u Kubi, a na posletku je napustila zemlju i preselila se u Španiju 1993. 

Snimanje filma počinje ovog meseca, a Fernandez će biti konsultant. 

Franko i u novom filmu Bilea Augusta

Džejms Franko, koji je četiri godine bio dalje od očiju javnosti, zbog skandala u njegovoj školi glume, najavljen je i kao zvezda još jednog filma - "Me. You" u režiji Bilea Augusta. 

Ova drama odvija se na italijanskom ostrvu Iskija pedesetih godina prošlog veka, gde se šesnaestogodišnji Škotlanđanin Marko na raspustu sprijateljava sa amerikancem Nikolom (Franko).

profimedia

 

Od njega sluša ratne priče i uživljava se u stradanja nedužnih, a utiske dodatno pojačava poznanstvo sa misterioznom dvadesetogodišnjom Kajom, koja je preživela boravak u koncentracionom logoru.

Marko postaje rešen da se osveti i kuje plan da zapali vilu u kojoj se odmara grupa nemačkih turista, u nadi da će tako pridobiti Kajinu naklonost.

"Uzbuđen sam što ću biti deo ovog fenomenalnog projekta i raditi sa legendarnim Bileom Augustom. Veliki sam ljubitelj njegovog rada i 'Me, You' je zaista briljantan scenario", naveo je Franko u zvaničnom saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura