Aktuelno iz kulture

Serija koncerata "Atrium Sessions" u Kapetan Mišinom zdanju, Bisera Veletanlić, Crvena jabuka i drugi

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2022

-

10:49

Serija koncerata "Atrium Sessions" u Kapetan Mišinom zdanju, Bisera Veletanlić, Crvena jabuka i drugi
Kapetan Mišino zdanje - Copyright Wikipedia.org/Jovana n

veličina teksta

Aa Aa

U septembru će se u Beogradu održati "Atrium Sessions" serija koncerata u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, a od 4. do 25. septembra sa početkom u 20.30 časova nastupiće brojni izvođači, u organizaciji Centra beogradskih festivala.

Seriju koncerata otvara Bisera Veletanlić sa Vasil Hadžimanov bendom u nedelju 4. septembra. Koncert populane grupe Ođila biće 8. septembra u prepoznatljivom ritmu romske muzike, a 9. septembra koncert će održati pevačica Tijana Bogićević.

Dan kasnije, 10. septembra, publiku očekuje koncert grupe Crvena jabuka, a 11. septembra biće održano muzičko-poetsko veče španskih i latinskih pesama "Al Amor" u izvođenju Anastasije Minjević (sopran), Ksenije Ristić (klavir) i glumca Joakima Tasića.

Dva dana kasnije, nastupiće muzičar Andrija Gavrilović A.N.D.R. sa svojim gostima - muzički producent i trubač školovan na Berkliju, a 19. septembra publiku očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla Viva Čelo koji predvodi Dragan Ðorđević Suzuki, a kojim će biti označen i početak Čelo Festa.

Za 21. septembar zakazan je internacionalni gudački orkestar Makris sa repertoarom "Od klasike do Holivuda", a dirigent je Predrag Gosta, dok će domaća grupa Galija održati koncert 24. septembra.

Seriju "Atrium Sessions" koncerata zatvoriće 25. septembra "Belgrade Soul Sextet" svojim koncertom "Tri sevdaha", koji kombinuje zvuke džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike koju predstavlja sevdah.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura