Aktuelno iz kulture

U Nišu održana svetska premijera filma "Komedija na tri sprata"

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2022

-

23:50

U Nišu održana svetska premijera filma "Komedija na tri sprata"
Promo/Emilija Stanišić - Copyright Promo/Emilija Stanišić

veličina teksta

Aa Aa

Svetska premijera prvog filma mlade rediteljke Sandre Mitrović "Komedija na tri sprata" održana je u okviru programa 57. Filmskih susretima na Letnjoj pozornici u Nišu.

Protagonisti filma - Slobodan Boda Ninković, Vesna Trivalić, Dragan Gagi Jovanović, Miodrag Radonjić i Pavle Mensur poklonili su se niškoj publici praćeni gromoglasnim aplauzom publike.

Priča prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade.

Galerija likova – otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada.

Velika zvezda srpskog glumišta Vesna Trivalić napominje da je u scenariju za film osetila povezanost, toplinu, nešto romantično, poetično.

"Zapravo Gagi (Jovanović), Pavle (Mensur) i ja smo četvoročlana porodica. Videćete, četvrti član je pas. Imala sam osećaj kao da me vremeplov vratio u neka davna vremena mog života. Sa Sandrom je saradnja bila fantastična. Ona je pre svega jedna tiha, maštovita i mudra rediteljka. Znala je šta želi i nekako smo uživali. Bilo je to uzbudljivo putovanje” - rekla je Vesna Trivalić za Tanjug.

Proslavljeni glumac Dragan Gagi Jovanović ističe da je atmosfera na snimanju bila najbolji deo procesa nastajanja filma.

"Ništa nam nije bilo teško. Nisam puno radio u poslednje vreme, ali kada sam pročitao scenario pomislio sam da je to nešto što treba da podržim i da treba da učestvujem u tome, zato što je neobično u današnja vremena da se snimaju ovakvi filmovi. Ovaj film bih gledao i večeras drugi put, samo da nema ove utakmice...” - rekao je šaljivo Gagi Jovanović Tanjugu.

Rediteljka ostvarenja Sandra Mitrović naglašava da joj je veoma drago što se njen film prikazuje u Nišu.

"Veliko nam je zadovoljstvo da smo ovde u Nišu. Na ideju za ovaj film došla sam pre nekoliko godina. S obzirom na to da sam ja živela u inostranstvu , shvatila sam da ne postoji takav komšilu kao kod nas. Onda mi je pre nekoliko godina preminula baka. Došla sam iz Njujorka na njenu sahranu i videla sve komšije iz stare zgrade. Te ljude nisam videla deset godina, kaže rediteljka i scenaristkinja Sandra Mitrović" kaže Mitrović.

Glumac Miodrag Radonjić kaže da mu je bila velika čast da pripada glumačkoj podeli filma "Komedija na tri sprata"

"Nisam primetio da imamo često ansambl filmove. Naročito je saradnja sa kolegama u filmu je bila velika čast za mene. Saradnja sa Sandrom je bila fenomenalna" kaže Miodrag Radonjić.

Glumac Slobodan Boda Ninković kaže da će publika osetiti dobru atmosferu sa snimanja filma dok bude gledala ostvarenje "Komedija na tri sprata".

U filmu igraju i Pavle Mensur i Jelisaveta Seka Sablić, Nataša Tapušković, Ljubomir Bandović, Vanja Nenadić.

Velika beogradska premijera ostvarenja "Komedija na tri sprata" očekuje se sredinom oktobra.

Komentari (0)

Kultura