Aktuelno iz kulture

Stiven Spilberg na premijeri svog "polubiografskog" filma: "The Fablemans" je rekonstrukcija ogromnog dela mog života

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

12/09/2022

-

15:42

Stiven Spilberg na premijeri svog "polubiografskog" filma: "The Fablemans" je rekonstrukcija ogromnog dela mog života
Stiven Spilberg na premijeri svog "polubiografskog" filma: "The Fablemans" je rekonstrukcija ogromnog dela mog života - Copyright Printscreen YouTube/Movie Coverage

veličina teksta

Aa Aa

Studio Universal predstavio je prvi trejler za film "The Fabelmans" samo nekoliko sati nakon što je film premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu. 

Polubiografsko delo Stivena Spilberga govori o počecima njegove fasciniranosti filmovima i strasti koja će ga pratiti celog života.

U filmu ga predstavlja Semi, lik kog igra mladi glumac Gabrijel LaBel, dok je uloga majke, Mici Fejbelman poverena Mišel Vilijams.

Stiven je na premijeri filma izjavio za Hollywood Reporter da je taj film način na koji je pokušao da "vrati tatu i mamu".

"Takođe je sestru i mene učinio bližim nego što sam mislio da je moguće i zbog toga je vredelo snimiti ga", rekao je Spilberg.

Njegova majka Lija umrla je 2017. godine u 97. godini, dok je otac preminuo 2020. u 103. 

Spilberg kaže da se u početku nadao da će mu biti lako da snimi film, jer je likove iz njega "znao celog života".

"A opet, ispostavilo se da je to za mene zastrašujuće iskustvo, jer sam na poluiskustven način pokušao da rekonstruišem ogroman deo ne samo svog života, nego i života mojih sestara, majke i oca koji više nisu s nama", rekao je slavni reditelj, dodavši da je to za njega bilo emocionalno teško iskustvo.

"Odrastajući u Arizoni nakon Drugog svetskog rata, mladi muškarac Semi Fejbelman otkriva bolnu porodičnu tajnu i istražuje kako moć filmova može da mu pomogne da sagleda istinu", stoji u opisu filma.

Spilbergu je u pisanju scenarija asistirao Pulicerom nagrađeni dramaturg TOni Kušner, a producirali su ga Kristi Makosko Kriger, Stiven i Toni.

U filmu igraju i Pol Dejno, Set Rodžen, Džad Hirš, Džini Berlin i mnogi drugi.

"The Fabelmans" će biti dostupni u bioskopima od januara sledeće godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura