Aktuelno iz kulture

Ameli Lens i Indira Paganoto dolaze na novembarski No Sleep festival

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/09/2022

-

16:20

Ameli Lens i Indira Paganoto dolaze na novembarski No Sleep festival
Indira Paganotto - Copyright Dogu Oba Ozkan

veličina teksta

Aa Aa

Ameli Lens i Indira Paganoto, dve zvezde globalne scene elektronske muzike, stižu u Glavni hangar na No Sleep festival, koji će biti održan 11. i 12. novembra na više lokacija u Beogradu. 

Redovno, novembarsko izdanje uslediće nakon prolećnog, na kojem je više od 15.000 fanova proslavilo titulu za Najbolji novi festival Evrope. No Sleep će na jedan vikend preuzeti omiljene tačke okupljanja u prestonici i propisno zatvoriti uspešnu sezonu Egzitovih festivala.

Ameli Lens, belgijska tehno zvezda, u julu je na svom lejblu "Lenske" objavila EP "In My Mind" sa tri pesme u svom oštrom i energetski nabijenom tehno stilu.

Njen "Exhale" muzički poduhvat trenutno čine izdavačka kuća Exhale Records, istoimena radio emisija i serija događaja sa svežom rezidenturom u legendarnom klubu DC-10 na Ibici. Na ovogodišnjem Tomorrowland festivalu imala je veličanstveno izvođenje, kao i svoju Exhale binu, a tradicionalno je među vodećim izvođačima festivala kao što su Sonar, Timewarp, Movement i desetine drugih.

Sa Exit festivalskom porodicom Ameli ima poseban odnos – njen prvi nastup na ovim prostorima bio je na No Sleep bini Sea Dance festivala 2017. godine, predvodila je beogradski No Sleep 2019. godine i jedna je od omiljenih hedlajnerki Egzitove Dance Arene.

"Energy, passion, techno" – tako je opisala Egzitov Sea Star festival, na kojem je nastupila u maju ove godine. Svojim decenijskim radom, uticajem i prirodnim odnosom sa publikom stvorila je Exhale rejversku zajednicu.. 

Klaberi i klaberke širom sveta oduševili su se energijom i zvukom koji je donela Indira Paganoto, jedna od trenutno najtraženijih izvođača andergraund scene. Talenat harizmatične Španjolke prepoznala je Šarlot de Vite, za čiji je lejbl Indira Paganoto objavila debitantski EP "Himalaya".

One koji dolaze na njene nastupe zove "ratnicima", i to s razlogom – njeni setovi, kao spoj techno i psytrance zvuka, pouzdano testiraju kondiciju publike.

Ove godine samo neki od nastupa iza nje su sa Tomorrowland-a, Awakenings-a, iz kluba Amnesia na Ibici, pred njom su specijalni setovi za Mixmag i DJMAG, a svoj psytechno doneće i u londonski "Fabric".

Premijerno stiže i Koboyo, koji donosi old-school, berlinski i Detroit techno duh, uz odličan groove. Njegov kvalitet "ulovila" je upravo Ameli Lens, s kojom je pre samo nekoliko dana imao zajednički set u klubu DC-10. Objavom prvog talasa izvođača i zvanično kreće uzbuđenje pred još jednu rundu No Sleep gigantskog rejva, koji će zavladati celim Beogradom.

Ovo je prvi put da se u istoj godini održavaju dva No Sleep festivala, a nedavno objavljeni dvominutni kratki film sa prolećnog izdanja pokazuje zašto se jedan maratonski klabing vikend prepričava mesecima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura