Aktuelno iz kulture

Novi film Stivena Spilberga osvojio nagradu publike na festivalu u Torontu

Komentari

Autor: Variety

19/09/2022

-

17:33

Novi film Stivena Spilberga osvojio nagradu publike na festivalu u Torontu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Autobiografski film Stivena Spilberga "The Fabelmans" osvojio je nagradu publike Filmskog festivala u Torontu, za koju mnogi smatraju da predviđa uspeh na dodeli Oskara.

Prethodnih godina "Zelena knjiga" i "Nomadland" koji su bili nagrađivani ovim priznanjem TIFF festivala osvojili su Oskare u glavnoj kategoriji. Štaviše, otkako je ustanovljena nagrada publike 1978. godine sedmoro dobitnika tog priznanja osvojilo je i nagradu za najbolji film Akademije za filmsku nauku i umetnost, a pet u poslednjih dvadeset godina

"Iznad svega mi je drago što sam ovaj film doneo u Toronto. Ovo je najličniji film koji sam napravio i topao prijem u Torontu je prvu posetu ovom festivalu učinio tako ličnom, kako za mene, tako i za celu Fabelman porodicu", rekao je Spilberg, prenosi Variety.

"The Fabelmans" govori o počecima njegove rediteljeve fasciniranosti filmovima i strasti koja će ga pratiti celog života.

U filmu ga predstavlja Semi, lik kog igra mladi glumac Gabrijel LaBel, dok je uloga majke, Mici Fejbelman poverena Mišel Vilijams.
 
Stiven je na premijeri filma izjavio za Hollywood Reporter da je taj film način na koji je pokušao da "vrati tatu i mamu".

"Takođe je sestru i mene učinio bližim nego što sam mislio da je moguće i zbog toga je vredelo snimiti ga", rekao je Spilberg.

Film "The Fabelmans" prestigao je dramu "Women Talking" Sare Poli, dok je na trećem mestu prema broju glasova bio "Glass Onion", drugi deo misterije "Nož u leđa".

Nagrada publike u "Midnight Madness" kategoriji pripala je filmu "Weird: The Al Yankovic Story" u kom je naslovna uloga poverena Danijelu Redklifu, dok je priznanje za najbolji dokumentarac dobio "Black Ice". 

Na festivalu su premijerno prikazani mnogi dugoočekivani filmovi, kao što su "Daliland" o životu najvažnijeg predstavnika nadrealizma Salvadora Dalija, kao i novi film Vajole Dejvis "The Woman King", koji je proteklog vikenda dominirao blagajnama u Americi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura