Aktuelno iz kulture

Sve nove serije iz franšize "Ratovi zvezda": Šta nas očekuje u dalekim galaksijama

Komentari

Autor: Staša Rosić

20/09/2022

-

10:28

Sve nove serije iz franšize "Ratovi zvezda": Šta nas očekuje u dalekim galaksijama
Sve nove serije iz franšize "Ratovi zvezda": Šta nas očekuje u dalekim galaksijama - Copyright Printscreen YouTube/The Corrupt Senate, Ashkhan, AD_edits

veličina teksta

Aa Aa

Kada je Džordž Lukas išao od vrata do vrata holivudskih studija kako bi našao finansijere za svoju ideju o svemirskoj sagi kakvu svet nikada ranije nije video, nije mogao ni da nasluti da će pokrenuti franšizu čija će vrednost 2020. godine biti procenjena na 70 milijardi dolara.

Uz deset filmova u okviru glavne teme, snimljen je animirani film, filmovi "Rogue One" i "Solo", a u pripremi su još dva - jedan čiji naziv još nije otkriven, a režira ga Taika Vaititi, kao i "Rogue Squadron", čiji je razvoj poveren Peti Dženkins.

Međutim, za televiziju je snimljeno mnogo više naslova - od animiranih "Droidi", "Evoksi", "Ratovi klonova" i drugih, pa do igranih serija.

Posle velikog uspeha "Mandalorijanca" i "Knjige Bobe Feta" i "Obi-Vana Kenobija", uskoro stiže "Andor", a naredne godine i "Ahsoka" i "Skeleton Crew", koje dodatno proširuju nepregledni "Star Wars" univerzum.

Pored toga, najavljene su još dve serije - "The Acolyte" i "Lando" - ali se o datumima njihovih premijera još ništa ne zna.

Upoznajte se sa novim najavljenim projektima iz franšize "Ratovi zvezda".

"Andor"

U novoj seriji koja će biti dostupna od 21. septembra na Dizni Plus servisu Dijego Luna vraća se ulozi pobunjeničkog špijuna Kasijana Andora, u događajima koji se odvijaju oko pet godina pre "Rogue One".

Potvrđeno je i da ćemo ponovo videti Ženevjev O'Rajli kao Mon Motmu, kao i da u seriji igraju Stelan Skarsgard, Forest Vitaker, Adrija Arjona, Fiona Šo i mnogi drugi.

Glavni producent Toni Gilroj otkrio je za Variety da će se serija baviti "stvarnim ljudima".

"Napravili su sve ovo o kraljevskoj porodici i bilo je divno, ali postoje na milijarde drugih bića u galaksiji. Tu su vodoinstalateri i kozmetičari, novinari... Kakav je njihov život? Revolucija utiče na njih, baš kao i na sve ostale. Zašto da ne iskoristimo kanon 'Ratova zvezda' kao domaćina za apsolutno realistično, strastveno i dramatično pripovedanje?", rekao je Gilroj.

"Ahsoka"

Rozario Doson predstavila je igranu verziju bivšeg džedaja Togrute u "Mandalorijancu" i to s takvim uspehom, da je dobila svoju seriju. Dejv Filoni je izvršni producent, zajedno sa Džonom Favroom.

Printscreen YouTube/ Ashkhan

Rozario Doson kao Ahsoka

U seriji igraju i Meri Elizabet Vinsted, Ivana Sakno, Eman Esfandi i Nataša Liu Bordizo. Pošto im se putevi ukrštaju i sa "Obi-Vanom", ponovo ćemo videti Hejdena Kristensena kao Anakina Skajvokera, dok je Reju Stivensonu poverena uloga misterioznog zlog admirala.

Ahsoka se pojavljivala u nekoliko epizoda animiranih serija "Ratova klonova" i "Star Wars Rebels", u kojima joj je glas pozajmljivala Ešli Ekstajn.

"Mandalorijanac" (3. sezona)

Snimanje trećeg nastavka "Mandalorijanca" počelo je u oktobru prošle godine, a Pedro Paskal vratio se kao svima omiljeni lovac na glave.

Ako ste se pitali da li ćemo ponovo gledati bebu Jodu, Dizni je nedavno dao odgovor na to prvim trejlerom.

Inače, premijera je zakazana za februar 2023. godine.

"Skeleton Crew"

Džud Lo će pod vođstvom reditelja Džona Votsa ("Spajdermen: Put bez povratka") igrati u seriji o padu Carstva iz ugla četvoro dece. 

AP/Joel C Ryan

 

Serija kodnog naziva "Grammar Rodeo" opisana je kao galaktička verzija klasičnih avantura o odrastanju iz osamdesetih, a još nije poznato kakvu ulogu u tome igra Lo.

"The Acolyte"

Autorka popularne serije "Russian Doll" Lesli Hedland zadužena je za "The Acolyte", misteriozni triler, koji će publiku povesti u galaksiju mračnih tajni u poslednjim danima ere Visoke republike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @amandlastenberg

 

Potvrđeno je da glavnu ulogu igra Amandla Stenberg ("Igre gladi"), kao i Džodi Tarner Smit, zvezda "Bele buke", kao i Li Džung-Dže iz serije "Squid Game".

"Rendžeri Nove Republike"

Nova serija prati grupu pilota u istom vremenskom periodu u kom se odvija "Mandalorijanac", a navodno će povezati gotovo sve serije iz franšize "Ratovi zvezda". 

"Lando"

Dok je Donald Glover igrao mlađu verziju Landa Kalrisijana u filmu "Solo: A Star Wars Story", još nije poznato da li će reprizirati svoju ulogu u samostalnoj seriji.

Printscreen YouTube/The Corrupt Senate

U filmovima je uloga Landa bila poverena Biliju Diju Vilijamsu

Poznato je i da je projekat poveren Džastinu Simijenu, autoru serije "Dragi belci" na Netfliksu.

Komentari (0)

Kultura