Aktuelno iz kulture

Džejmi Li Kertis se oprašta od franšize "Noć veštica": Stiže poslednji obračun Majkla Majersa i Lori Stroud

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

23/09/2022

-

23:51

Džejmi Li Kertis se oprašta od franšize "Noć veštica": Stiže poslednji obračun Majkla Majersa i Lori Stroud
Džejmi Li Kertis - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji nastavak franšize "Noć veštica" pod nazivom "Halloween Ends" biće poslednji u kom ćemo Džejmi Li Kertis videti u ulozi Lori Stroud. 

Poslednji film u novoj trilogiji obećava konačni obračun između Lori i njene noćne more - Majkla Majersa, a tim povodom objavljeni su odlomci intervjua sa Li Kertis.

Glumica je ranije izjavila da je franšiza "Noć veštica" zasnovana na ideji čistog zla i čiste reprezentacije dobra. 

"Nekako je jednostavnost te teme zla i dobra razlog zašto traje sve ove godine. Te teme nikad ne umiru. Ona je uvek aktuelna i s njom se svakodnevno borimo u svim aspektima svog života", rekla je ona. 

Li Kertis je debitovala na velikom platnu u prvom delu filma "Noć veštica" 1978. i potom stekla slavu kao holivudska "kraljica vriska". Glumica je i sama više puta govorila o tome da joj je poznata filmska franšiza pomogla ne samo da pokrene karijeru, već i da je održi.

Nakon originalnog filma, u narednim decenijama snimljeno je puno nastavaka i rimejkova, a  2018. smo imali priliku da pogledamo još jedan u nizu naslova, koji je zanemario sve filmove iz serijala o serijskom ubici Majklu Majersu, osim prvog dela. Naime, radnja ovog filma, pod nazivom "Noć veštica", nastavljala se direktno na priču istoimenog ostvarenja iz 1978.

Nova trilogija, iza koje stoji Dejvid Gordon Grin, omogućila nam je da vidimo sada već mnogo stariju Lori kako se bori da zaštiti ćerku i unuku od Majersa nakon što on pobegne iz zatvora.

Na film iz 2018. nadovezao se još brutalniji i krvaviji "Noć veštica ubija" (2021), a poslednji deo trilogije pod nazivom "Halloween Ends“" stiže u bioskope 14. oktobra ove godine.

Glumica je još u februaru, kada je završeno snimanje, najavila da se više neće pojavljivati u ovoj kultnoj ulozi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura