Aktuelno iz kulture

Knjiga "Boje drugarstva" u katalogu najbolje literature za mlade u svetu

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

17:37

Knjiga "Boje drugarstva" u katalogu najbolje literature za mlade u svetu
Izdavačka kuća "Pčelica"/Ilustrator Igor Krstić/Promo - Copyright Izdavačka kuća "Pčelica"/Ilustrator Igor Krstić/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Knjiga ''Boje drugarstva" autora Gorana Markovića i ilustratora Igora Krstića dobila je prestižno priznanje "White Ravens" za ovu godinu - posebnu oznaku o kojoj odlučuju sručnjaci za književnost iz Međunarodne biblioteke za decu u Minhenu.

Kako iz Izdavačke kuće "Pčelica" iz Čačka navode, "White Ravens" oznaka dodeljuje se najboljim knjigama za decu i mlade iz celog sveta.

"Svake godine stručnjaci za književnost iz Međunarodne biblioteke za decu u Minhenu biraju nove knjige iz celog sveta koje smatraju posebno značajnim. Spisak tih dela objavljuje se u katalogu koji će biti predstavljen na međunarodnim sajmovima knjiga u Frankfurtu i Bolonji", navode iz te izdavačke kuće.

Roman "Boje drugarstva" savremena je priča iz sveta osnovaca koja se bavi nesuglasicama u njihovim odnosima, a oni vođeni talasom nasleđenih stereotipa prerastaju u nasilje. Sa druge strane roman ističe snagu i vrednost iskrenog prijateljstva, čija se lepota ogleda u toleranciji i prihvatanju različitosti.

Tu prestižnu oznaku, kako navode, do sada su dobile knjige "Mrnjavčevići" Dušana Pop Ðurđeva, "Poziv" Nikolete Novak i "B.N.LJ" Uglješe Šajtinca u izdanju iste izdavačke kuće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura