Aktuelno iz kulture

Danijel Krejg i reditelj Rajan Džonson otkrili tajnu glavnog protagoniste filma "Nož u leđa": Benoa Blan je gej

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

20/10/2022

-

08:55

Danijel Krejg i reditelj Rajan Džonson otkrili tajnu glavnog protagoniste filma "Nož u leđa": Benoa Blan je gej
Danijel Krejg i reditelj Rajan Džonson otkrili tajnu glavnog protagoniste filma "Nož u leđa": Benoa Blan je gej - Copyright Printscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Film "Stakleni luk" (Glass Onion: A Knives Out Mystery), nastavak hit ostvarenja "Nož u leđa", svoju evropsku premijeru imao je na Filmskom festivalu u Londonu, a na konferenciji za štampu reditelj Rajan Džonson između ostalog je govorio o seksualnosti glavnog lika detektiva Benoa Blana.

Upitan da li jedna scena u kojoj deluje da Benoa živi sa muškarcem znači da je glavni protagonista homoseksualac, Džonson je odgovorio: "Da, očigledno jeste".

Reditelj je istakao i da mu je odabir glumca koji igra Blanovog partnera doneo mnogo radosti, a Krejg je dobacio: "Bez spojlera, ali ko ne bi želeo da živi s tom osobom?"  

I ranije kružile spekulacije da je detektiv Blan najverovatnije gej zbog sličnosti njegovog lika sa ikonama LGBT pokreta Trumana Kapotea i Foghorna Leghorna, a sada je to i zvanično potvrđeno, iako Džonson i Krejg nisu želeli da otkriju identitet glumca koji tumači lik Blanovog partnera. 

U filmu igraju još i Nataša Lione, Edvard Norton, Džanel Mone, Ketrin Han, Kejt Hadson, Lesli Odom Mlađi, Dejv Batista i mnogi drugi.

"Glass Onion" naći će se u bioskopima ovog novembra, dok će na Netfliksu biti dostupan od 23. decembra.

U filmu ekscentrični milijarder Majls Bron (Edvard Norton) poziva neke od najbližih i najdražih prijatelja na odmor na njegovom privatnom grčkom ostrvu, ali se njihov mali raj pretvara u pakao. Nakon misterioznog smrtnog slučaja, on poziva uglednog privatnog detektiva Benoa Blana da mu pomogne da rasvetli sve slojeve ove intrige.

Originalno ostvarenje "Nož u leđa" ("Knives Out") dobilo je odlične ocene kritike i publike i zaradilo više od 311 miliona dolara na bioskopskim blagajnama u svetu, što je krajnje neobično za neki film u kom nema mnogo akcije. 

Takođe, reditelj Rajan Džonson dobio je nominaciju za Oskara za najbolji originalni scenario i ugovor sa Netfliksom navodno vredan 450 miliona dolara, kojim su otkupljena prava na dva nastavka.

Stižu i prvi utisci kritičara koji su imali priliku da pogledaju novo ostvarenje, a do sada su imali uglavnom reči hvale. Tako "Stakleni luk" beleži impresivnu ocenu od 91 procenat na agregatoru "Rotten Tomatoes".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura