Aktuelno iz kulture

Danijel Krejg o nastavcima filma "Nož u leđa": Snimaću ih i dalje, sve dok Rajan Džonson bude pisao scenarije

Komentari

Autor: Variety

12/09/2022

-

17:26

Danijel Krejg o nastavcima filma "Nož u leđa": Snimaću ih i dalje, sve dok Rajan Džonson bude pisao scenarije
Danijel Krejg o nastavcima filma "Nož u leđa": Snimaću ih i dalje, sve dok Rajan Džonson bude pisao scenarije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji filma "Nož u leđa" konačno su dočekali premijeru njegovog nastavka, "Glass Onion: A Knives Out Mystery" na Filmskom festivalu u Torontu, u kojoj su neki od njih imali priliku da u glavnoj ulozi ponovo vide nekadašnjeg "Bonda" Danijela Krejga.

Krejg je sa ostalim zvezdama odgovarao na pitanja novinara magazina Variety nakon premijere 10. septembra, koja je osvojila srca kritičara i na sajtu Rotten Tomatoes već beleži ocenu od 89 procenata.

Glumac, koji je, kako kaže, rado ponovo zaigrao detektiva Benoa Blana, predviđa da će se još susretati s tim likom.

"Ako (Rajan Džonson) nastavi da piše scenarija za ove filmove, ja ću nastaviti da ih snimam", rekao je Krejg za Variety, dodavši da scenarista radi "izvanredan posao".

Iako se našao u istoj ulozi kao u originalnom filmu, sama priča nema nikakve veze sa "Nož u leđa" i bavi se novom misterijom. 

Upitan da li bi u budućim nastavcima voleo da ispreplete ekipe filmova, Džonson nije isključio tu mogućnost, alije istakao da je jedna od glavnih karakteristika franšize samostalnost svakog njenog dela.

"Zabavno je posmatrati ih, ne kao nastavke, nego sasvim nove knjige i sasvim nove priče", rekao je Džonson.

"Ideja za sledeći nije da ne pokušam da prevaziđem prethodni, nego da stvorim nešto što će nas iznenaditi i, nadam se, iznenaditi publiku i tako ih oduševiti, a nadam se da ću i ostati u tom stanju svesti", dodao je scenarista.

"Glass Onion" naći će se u bioskopima ovog novembra, dok će na Netfliksu biti dostupan od 23. decembra.

Tanjug/AP/Netflix

 

Film se odvija se u Grčkoj, na privatnom ostrvu milijardera Majlsa Brona (Edvard Norton), a neki njegovi delovi snimani su u Beogradu.

Originalno ostvarenje "Nož u leđa" ("Knives Out") dobilo je odlične ocene kritike i publike i zaradilo više od 311 miliona dolara na bioskopskim blagajnama u svetu, što je krajnje neobično za neki film u kom nema mnogo akcije. 

Takođe, reditelj Rajan Džonson dobio je nominaciju za Oskara za najbolji originalni scenario i ugovor sa Netfliksom navodno vredan 450 miliona dolara, kojim su otkupljena prava na dva nastavka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura